Máte rádi jemný porcelán nebo křehkost skla? Neobejde se vaše domácnost bez romantických hrníčků, skleniček a vůbec věcí z těchto ušlechtilých materiálů? Tak se u nás inspirujte.

Květinová pohádka

Je až s podivem, jak mnoho technicistních světel dnes slaví úspěch. Přitom krása přírodních motivů, křehkého skla a pečlivého zpracování nestárne tak rychle, jako ostrá a tvarově nudná technická osvětlovací tělesa. Vraťte se do dob, kdy slovo český křišťál mělo váhu. Vraťte se do dob, kdy se nejen v pohádkách tančilo pod křišťálovými lustry. Křišťál můžete mít i vy. A to od českého výrobce Preciosa. Jeho stropní svítidlo Fairy Tale je složené z jemných květů, které lámou světlo ve fantastické hře. Velikost 65 x 22 cm je tak akorát. Ruční práce a náročnost konstrukce je znát v ceně – 78 000 Kč.


Historie

Chcete najít kvalitní a originální historické předměty v prvotřídní kvalitě? Tak na to je tu Art Deco Shop Galerie 22. Najdete tu nejen fantasticky zrekonstruovaný nábytek, ale také doplňky. Třeba nápojovou soupravu z broušeného tmavozeleného skla, která se skládá z masivní karafy se zátkou a šestice sklenek na fazetově broušených nožkách. Vznikla v Čechách ve 20. - 30. letech 20. století.





Medúza

Čtyři ladné tvary, dvacet útlých ramen a osm halogenových žárovek. To je spojení komponent, které nabízí unikátní designový lustr Medúza z tvorby české sklářské firmy DT GLASS. Je tvořený z borosilikátových tyčí a trubic, doplněný o konstrukci z kovových dílů a čirého skla. Cena 11 800 Kč.



Tradice zavazuje

Patříte mezi milovníky kvality, originality a tradice? Pak byste měli zajít do showroomu praguekabinet, kde začali nabízet porcelán světoznámé značky Nymphenburg. Mistři této porcelánky si dodnes míchají svou vlastní porcelánovou hmotu, která v kombinaci s jedinečnou škálou barev a ručním malováním a vyřezáváním bez šablon dává vzniknout uměleckým dílům nevyčíslitelné hodnoty. Nymphenburg je jedinou manufakturou, která zachovává původní výrobní postupy po celých 260 let své existence. Všechny produkty bez výjimky jsou ručně vyráběné. Postupy vyvinuté v 18. století dokázali v porcelánce během let posunout k naprosté dokonalosti. Z technologického procesu jsou kompletně vyjmuty jakékoliv stroje a automatizace.

Ručně malované

Především na chaty a chalupy se hodí vesnický styl a ručně malovaný porcelán. Třeba ten z Nordicday.cz, kde se nově nabízí i ručně malovaná keramika Emma. Tácy, hrnky, talíře, kalíšky na vejce, džbánky či konvice. Vše s jemným, typicky skandinávským dekorem, který se bude na vašem stole jistě vyjímat. Cena šálku s objemem 200 ml a i s podšálkem je 394 Kč.