Nejchutnější pokrmy občas vznikají z těch nejprostších surovin. Dobrá omáčka s knedlíkem, bramborák, ale i poctivý vývar patří k jídlům, kterým dá přednost spousta lidí před uzeným lososem, krevetami nebo mořskými plody. A mezi tato skvělá a na přípravu poměrně jednoduchá jídla patří míchaná vajíčka. Víte, jak udělat, aby byla dokonale krémová?

Recept: Krémová míchaná vajíčka (2 porce)

Budete potřebovat:

6 vajec (ideálně domácí nebo bio), 2 polévkové lžíce smetany ke šlehání, 25 gramů másla, ½ lžičky ghí, sůl, pepř

Postup přípravy:

Vejce si rozklepněte do misky, přidejte k nim smetanu a metličkou důkladně promíchejte. Přidejte sůl a pepř.

Pánev vytřete trochou přepuštěného másla (ghí) a na nízkém stupni pánev rozehřejte. Poté do ní vlijte vaječnou směs a opatrně míchejte po dobu asi 3 minut.

Mezitím si připravte máslo – nakrájejte jej na malé kostičky. Ty vmíchejte do vajec a míchejte ještě 1 minutu.

Nyní máte hotovo. Vejce přendejte na talíř, ozdobte trochou rukoly, vedle přidejte čerstvá rajčata. Podávejte s kváskovým chlebem, který bude s vejci dokonalý.

NÁŠ TIP: Míchaná vejce můžete dát na chléb i jako pohoštění pro vaši návštěvu. Stačí, když směs hezky naservírujete.

Zdroj: ireceptar.cz