Pro koho je křeslo určeno?

Prostorný obývací pokoj se čtenářským koutkem je na prvním místě mezi místnostmi, kde nejvíce relaxujeme a odpočíváme. Velké a pohodlné sedadlo, měkké opěrky rukou, tvarované opěradlo a boky chránící hlavu jsou receptem na úspěšnou relaxaci. Křeslo ušák může být v centru rodinného života jako svědek rozhovorů při kávě a hrách s dětmi, nebo může poskytnout klid a pohodlí ve chvílích izolace. Vynikne dobře v ložnici nebo dětském pokoji - rodiče hlavně oceňují jeho pohodlí při krmení dětí a později při čtení večerní pohádky.

Křeslo je vhodné pro rodiny i jednotlivce - poskytuje každému stejné pohodlí. Výběr správného modelu a velikosti umožní, aby se vešel nejen do domů a prostorných bytů, ale i do menších studií.

Ušák se objevuje nejen v soukromém životě, ale vídáme ho v práci, v místě setkávání s klienty, kde jsou křesla moderního tvaru s nižším opěradlem, které dodávají prostoru eleganci a slibují úspěšné vyjednávání. Také, když jsme na druhé straně jako zákazníci různých služeb, v čekárnách často vidíme pohodlná křesla, která nám zpříjemňují čekací dobu na ošetření nebo konzultace.

V jakých interiérech vyniknou křesla ušák?

Jak vidíme na první pohled, téměř vždy se najde místo pro pohodlné křeslo. A styl a kompozice? Ušáky jsou jedním z nejuniverzálnějších křesel dostupných na trhu. V obchodech najdeme modely různých tvarů a velikostí a často máme možnost samostatného výběru čalounění a barvy nohou.

Do moderních interiérů jsou vhodná křesla s jednotnou barvou a jednoduchou strukturou. Pokud chceme jemně doplnit celou kompozici, vyplatí se zaměřit na čalounění v tlumené barvě, ale když chceme místnosti dodat jedinečný charakter, vybereme si výraznou barvu, která kontrastuje se zbytkem zařízení. Takové kombinace se často používají ve skandinávském a minimalistickém stylu.

Křeslo ušák s opěrkou na nohy zase vynikne v tradičním obývacím pokoji. Vzorované čalounění, například květiny, dodají interiéru útulnost a klasický charakter. Efektní, barevné akcenty mohou tvořit základ při výběru dalších prvků dekoru.

Lidé, kteří si cení originality, často volí čalounění ve výrazných barvách. Oblíbené jsou také geometrické a prošívací vzory, zvláště pokud má křeslo zdobit kosmetický salon, kadeřnictví nebo marketingovou agenturu. Stále více oblíbené jsou i sestavy křesla a taburetu, jako například Set: taburet Ušák + křeslo Ušák Chesterfield.

Jak si vybrat perfektní křeslo?

Nejlepší je položit si tuto otázku během všeobecného plánování prostoru, který musíme zařídit. Nábytek pro volný čas se liší velikostí, proto stojí za to vědět, co si můžeme dovolit už od samého začátku. Dalším krokem je výběr správného tvaru - křesla do obývacího pokoje se štíhlými nohami a světlým opěradlem místnost opticky zvětší a do větších prostor se doporučují ta s vestavěnou základnou a nakonec zůstává výběr správné barvy a také materiálu, díky kterým můžeme dosáhnout nejrůznějších vizuálních efektů.