Při realizaci takové kuchyně vás limituje pouze prostor. Vyberte si proto místo v domě nebo u domu s pěkným výhledem a dbejte i na to, aby vám pak nezabralo uklízení půlku života.

Připravte se, že kvůli kuchyni budete muset ledacos bourat, a naopak stavět – třeba venkovní stěnu, která se později nahradí sklem. Změny to jsou opravdu výrazné, proto je příhodné vše si pořádně promyslet a poradit se i s odborníkem.

Důležitá je samozřejmě elektro i vodoinstalace, kdo preferuje vaření na plynu, musí myslet i na něj.

Pokud budete pokládat novou podlahu, volte takovou, která bude z tvrdého a neklouzavého materiálu neurčité barvy.

ČTĚTE TAKÉ:

Kuchyňský nábytek i pracovní desku si raději nechte vyrobit na míru, protože se jedná o atypický prostor.

Vše by každopádně mělo být odolné a lehce omyvatelné. Většina lidí volí pro tento typ kuchyní jako materiál nerez ocel v kombinaci s dřevem, nebo kamenem.

Důležité jsou rozhodně spotřebiče – vedle sporáku, digestoře (pro chvíle, kdy se kuchyň uzavře) a lednice s mrazákem by tu neměl chybět plynový nebo elektrický gril.

K základnímu vybavení patří samozřejmě dřez, který by měl být dost velký. Tato kuchyň je přece určena pro vaření na rodinných setkáních či party s přáteli.

Hlavní dekorací těchto kuchyní jsou živé rostliny. Dále ji stačí dozdobit už jen střídmě textilními doplňky a několika oblíbenými dekoracemi.

Na každé kuchyni je nejdůležitější úložný prostor a funkčnost. To ale neznamená, že musíte podcenit pěkný vzhled.

Nechte se při zařizování nové kuchyně inspirovat u známých, vyptejte se jich, s čím jsou u té své spokojení, a co by naopak změnili.

Investujte do kvalitních materiálů, venkovní kuchyň vždy trpí více.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com