Boho styl je perfektní volbou pro lidi, které neláká odtažitý minimalismus. Nemá pevně daná pravidla, proto si pod ním můžete představit vlastně cokoliv. Podstatné je pouze to, aby vás bavil, a v případě kuchyně také prakticky sloužil.

Prověřená inspirace

Nejprve se boho styl začal prosazovat v módě, vlastně kombinací prvků hippies a gypsy, a netrvalo dlouho, aby pronikl i do jiných sfér designu, interiér nevyjímaje. Zjednodušeně si ho můžete představit jako mix nových a starých věcí. Nebo kombinaci takzvaně normálního vybavení s něčím neobvyklým, třeba suvenýrem z cest. Zajímavé barevnosti, které se nebojí spojovat různé materiály, a tak by se dalo pokračovat. Boho má spoustu odnoží, někde je více patrný etno vliv, jinde převažuje vintage, romantické či zemité provedení. Může být jemnější, nebo také pěkná divočina. V boho se zkrátka najde každý, protože tento styl se vám přizpůsobí.

Zdroj: VLM

Praktická ukázka

Modelová kuchyňská linka, jejíž jednotlivé prvky jsou k dostání u Démos trade, sází na přírodní barvy, ale neotřele. K netradičně výraznému zelenému dřevodekoru dvířek a čílek šuplíků ladí pracovní deska, která rovněž evokuje dřevo. Kdybyste chtěli ještě větší "odvaz", v rámci kolekce SM’art se nabízí také imitace kamene v různých variacích. Nicméně oživení v podobě tvarově čistých, zato barevně kontrastních úchytek je dostačující.


Praktické stránce kuchyně nahrává použití kvalitních výsuvů, například systém Legrabox může mít černé bočnice, nebo řešení úložného prostoru v rohu Le mans, které optimálně využívá problematický prostor. A odlehčit hmotě uzavřených skříněk pomáhají police s rámovou konstrukcí YouK. Aby výrazný odstín dvířek co nejlépe vynikl, využijte světlou podlahu, může mít decentně orientální vzor. A rovněž bílé obkládačky například ve tvaru cihliček, třeba i s leskem.

Finální tečky

Nakonec vše dolaďte doplňky. Na stěnu můžete zavěsit velké keramické mísy stejně jako mexická sombrera nebo háčkované mandaly. Na podlahu v místě barových židlí přidat kusový koberec nebo imitaci kožešiny. Na půdě či v bazaru objevit ručně vyřezávaný tác. A nezapomeňte ani na světla, buďte odvážní a využijte naprosto odlišné designové světy. Boho styl je velice tvárný a jeho proměnlivosti nahrává kombinace zdánlivě nesourodých předmětů z různých stylů, období nebo dokonce koutů světa. Najdete v něm mnoho radosti, a té není nikdy dost.