Vlčkovi nám napsali:

Dobrý den, provádíme rekonstrukci vesnického domečku po babičce. Postupně opravujeme jeho části. Teď přišla na řadu kuchyň, s rozměry 3,10 m x 4 m. Až potud to nevypadá jako problém..., ale místnost má dvoje dveře, jedny z chodby do kuchyně, druhé z kuchyně do pokoje. Okno je klasické dvoukřídlé o velikosti š. 105 cm x v. 120 cm, radiátor je pod oknem. Protože linka je umístěna naproti oknu, tak na práci mnoho světla není. S rozvody vody a odpadu lze hýbat pouze na jedné stěně, protože v rozmachu brání komín zabudovaný ve stěně v rohu místnosti. Do kuchyně se musí vejít ještě jídelní stůl pro 4 jedlíky. Chtěli bychom kuchyň "jako po babičce". S dlažbou cihlové barvy, vzhledem k malému množství světla preferujeme světlejší barvu kuchyňské linky. Přejeme pěkný den Vlčkovi

Protože zadání není příliš konkrétní (jedinou specifikací bylo umístění kuchyňské linky a instalací), návrh jsem udělala zcela podle sebe. Vlčkovi neuvedli ani požadavky na spotřebiče, vycházela jsem tedy z předpokladu, že bude vestavěná chladnička, mikrovlnná trouba, varná deska (plyn?), trouba a myčka.

POKUD CHCETE VIDĚT DALŠÍ 3D NÁVRHY, TADY JSOU:

Dispozici kuchyně jsem navrhla do „L“, s vysokými skříněmi na vestavěnou chladničku a potraviny zvlášť u stěny mezi okno a dveře. Původně jsem zamýšlela zakomponovat je do sestavy, ale vycházela z toho hodně malá pracovní plocha, což by - vzhledem k možnosti skříně oddělit - byla škoda. Mikrovlnnou troubu jsem nedávala do vysoké skříně, protože kvůli větší vzdálenosti od pracovní plochy a tudíž nemožnosti odložit vyndávaný talíř by manipulace s horkým jídlem byla nebezpečná (hlavně pro děti). Využila jsem tedy toho, že je dostatečně velká pracovní plocha a mikrovlnnou troubu jsem umístila do skříně postavené na pracovní plochu. Pro obsluhu mikrovlnky je tato varianta ideální.

Jídelní stůl pro čtyři (v nouzi až 6) osob je v rohu u okna. Z půdorysů je patrné, že je kolem stolu dostatek prostoru. Rozměr je 140 x 90 cm.

Barevné řešení vychází z požadavku Vlčkových na světlou kuchyni – skříňky jsou v barvě slonové kosti, pracovní deska a jídelní stůl v dekoru dřeva.

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz