Designér Philippe Starck využil vlastností modulárních staveb kuchyní a vytvořil extrémně modulární systém. Jde vlastně o dva sloupy, ve kterých je uloženo prakticky všechno důležité. V jednom je teplá část, tedy trouba, mikrovlnka a myčka, ve druhém pak studená část – lednice. Každý prostor je tu využit, takže tu na prostoru 1x1 m najdeme i prostory pro ukládání talířů, hrnečků, spíž… To vše zabalené do luxusního dřeva, které je pohledové ze všech stran, nebo může být nahrazeno kovovou a začerněnou tabulí, na kterou je možné psát.

Samozřejmě, že se tyto dvě jednotky neschovávají někde v koutku panelákového 1+1. Tahle modulární kuchyně patří do velkého prostoru, kde je součástí obývacího celku.

A nesmíme zapomenout na varné a mycí centrum. To je vytvořeno v elegantním provedení na dvou pochromovaných kuželovitých nohách, kde jedna část slouží i jako jídelní stůl. Jen designér asi moc neřešil to, co bude v kuchyni ergo v obývacím pokoji, když někdo bude smažit řízky – všude mastnota, kouř, vůně přepáleného oleje… Ale nápad je to minimálně zajímavý.