Proměnu zaznamenávají třeba i takové předměty, jako jsou koše na odpadky či věci, které potřebujeme k úklidu. Vždycky hodně záleží na poptávce, a tak nezůstávají stranou ani různé misky pro zvířata. Ke slovu se tak dostává především plast, který má v kuchyni opravdu široké uplatnění, protože se může krásně probarvovat, aniž by barvy ztrácel, je nenáročný na údržbu, poměrně odolný, a cenově dostupný.

A pak jsou tu hodiny, které obvykle v kuchyni potřebujeme a máme. Mnohdy už neměří tak úplně detailně čas (na to přece máme displeje na nových moderních spotřebičích), ale stávají se z nich zajímavé designové solitéry, které kuchyni dávají jinou dimenzi.

K hodinám bychom úplně stejně mohli přiřadit náčiní na stůl, kde se hodně hledají stále nové a zajímavé tvary, a konvice, které od těch starých měděných, posléze hliníkových, prošly cestu přes modrý a bílý smalt ke smaltu zdobenému, ke kovu, leštěnému nerezu, futuristickým tvarům, minimalistickému vzhledu až zpátky obloukem k retro vzhledu z moderního současného materiálu, kterým je pro konvice především lesklý či sametově matný kov. Inspirujte se obrázky, které se do listopadového čísla časopisu Dům a zahrada, které vychází 18. října, nevešly, třeba najdete něco, co ve vaší kuchyni prostě být musí.

Rubrika Design se v jedenáctém čísle časopisu Dům a zahrada tentokrát věnuje doplňkům do kuchyně. Inspirace minulostí i experimenty s novými materiály nabízejí velmi pestrou směsici designových výrobků.