Co v kuchyni chcete především? Usnadnit a zrychlit vaření a současně zamezit šíření mixu různých vůní a par, který přitom vzniká. Nové spotřebiče slibují pomoc ve všech ohledech.

Grilovačka v kuchyni

S elektrickým rakletovacím grilem Sencor SBG 0260 zvládnete spoustu dobrot. Na horních plochách připravíte třeba lívance (hladký povrch) nebo steak (povrch se žebrováním). Jakmile tuto část nadzvednete, pod ní najdete plochu, na níž lze položit 8 rakletovacích pánviček, které jsou součástí balení. Slouží k roztavení sýrů nebo je využijete pro volská oka či třeba luxusní domácí omeletu nejen se šunkou.

Ještě širší chladničky

Nové chladničky typu french-door značky Bosch o šířce 91 cm nabízí objem 573 nebo 605 litrů. Kdyby vám nevyhovovalo rozmístěný polic, přestavte si je podle aktuálních potřeb. Počítejte s větší VitaFresh zónou (jde o zásuvky, v nichž si lze upravit teplotu a vlhkost odlišně od zbytku vnitřního prostoru, abyste prodloužili čerstvost potravin, zejména zeleniny, ovoce, případně ryb). Mrazicí část je u modelu KFN96VPEA řešená 6 přihrádkami, v případě chladničky KFF96PIEP jde o 3 zásuvky (tento spotřebič navíc disponuje vestavěným dávkovačem vody a výrobníkem ledu i technologií Home Connect).

Než se uvaří káva, budou hotové topinky

Kolekce snídaňových pomocníků Philips Eco Conscious Edition se skládá z rychlovarné konvice, topinkovače a kávovaru. Jsou vyrobené z bioplastů z použitého kuchyňského oleje. V kávovaru s funkcí zabraňující rozlití tradičního nápoje připravíte 2 až 15 šálků kávy. A v topinkovači zase 2 topinky najednou, přitom si lze vybrat až z 8 variant intenzity opečení, nebo rozmrazit a opéct pečivo z mrazáku či třeba ohřát krajíc chleba.

Trouba, která upeče pět jídel najednou

Vestavěná kombinovaná parní trouba Gorenje BPSAX6747A08BGWI ConnectLife s kapacitou 77 litrů usnadní přípravu pokrmů díky 22 automatickým programům. Teplotu ani čas netřeba nastavovat, stačí navolit typ tepelné úpravy a hmotnost surovin. Trouba si dokáže sama upravit teplotu v rozpětí od 30 °C do 300 °C s přesností na 1 stupeň Celsia. Díky klenutému vnitřnímu prostoru připomínajícímu tvar starých pecí lze současně připravovat až pět různých pokrmů (péct na pěti úrovních).

Oblíbený černý mat

Nová řada kuchyňských spotřebičů Matt Black od AEG obsahuje komínový odsavač par a několik typů vestavěných trub, dále vestavěné spotřebiče jako kávovar, vinotéku a ohřevnou zásuvku. Matný skleněný povrch spotřebičů je nejen elegantní, také se snáze čistí. Za sofistikovaný design získala tato řada ocenění Red Dot. Nás nejvíce zaujal komínový odsavač par Hob2Hood (DVK6981HR), jehož hlučnost při maximálním výkonu je jen 54 decibelů. Moderní digestoř lze použít v odtahovém, nebo v recirkulačním režimu.

Tip navíc pro rychlý úklid

Aby se podlaha v kuchyni i po velkém vaření dala rychle do pucu, sáhněte po podlahové akumulátorové myčce Kärcher FC 7 Cordless. S ní netřeba krytinu předem vysávat, v jednom tahu „slupne“ špínu a podlahu setře. Obsahuje dvě nádrže, kdy v jedné je čistá voda s čističem, ve druhé se shromažďuje špína. Na jedno nabití bude pracovat až 45 minut, takže když budete chtít, najednou zvládnete umýt podlahu v celém bytě o ploše až 135 m². Do hůře přístupných míst se dostanete snadno díky otočnému kloubu.