Přírodní materiály

Přírodní materiály frčí už delší dobu. Ať už tedy zvolíte kamenný obklad, nebo dřevěné prvky, jako je pracovní deska nebo skříňky či poličky, můžete si být jistí, že se jen tak neokoukají. Nezapomeňte je doplnit živými květinami nebo ještě lépe bylinkami v květnících. Ty kuchyni dodají vzdušnost a útulnost. Oblíbené jsou materiály v podobě granitu, tedy přírodní žuly, nebo umělého kamene, které zákazníci rádi využívají na pracovní desky. Žula, kámen, beton, to všechno si najde své místo v moderní kuchyni i v roce 2022.

Zelená barva

Zelená se ve všech svých odstínech těší velké oblibě. Vytváří osobité prostory od těch jemných až po opravdu odvážné. Záleží na zvoleném tónu a jeho intenzitě. Světlejší mátové odstíny jsou velmi jemné a skvěle se doplňují se dřevem. Těm tmavším tónům sluší také dřevo, které je navíc doplněné o zlaté či měděné prvky.

Industriální styl

Letos se vrací do popředí také industriální styl. Jeho typickými rysy jsou obnažené zdi, cihly, betonová stěrka, kov a kámen. Industriální prvky, jako jsou výrazné kovové police v černém provedení, dokonale ladí se dřevem v nejrůznějších odstínech. Zajímavou volbu představují kovová svítidla či mosazné vodovodní baterie.

Kuchyňské ostrůvky

Pokračujícím trendem je také instalace kuchyňských ostrůvků. Nejenže působí jako optické rozdělení místnosti, ale poskytují také další pracovní a úložný prostor. Nabízí daleko více místa pro přípravu pokrmů a nespornou výhodou je menší počet kroků, které musíte při pohybu v kuchyni udělat. Pokud máte dostatečně velký prostor, můžete vytvořit i více ostrůvků, které na sebe mohou, ale nemusejí, navazovat.

Vzorované podlahy

Vzory jsou více než žádoucí a v roce 2022 se dostaly také na podlahy. Letos by to měl být velký hit v plánech designérů a architektů. Dodávají dřevěným podlahám šmrnc. Smícháním světlého a tmavého dřeva vznikají úžasné kombinace. Pokud nechcete dřevěnou podlahu, nebojte se ani jiných materiálů. Různě poskládané dlaždice nebo přímo mozaika vypadají báječně a okoření celou místnost netradičním vzhledem.

Zdroj: siko.cz, homeincube.cz