Do křupava usmažený řízek je klasika, kterou jednou za čas milují všichni z nás. S bramborem, kaší, ale i bramborovým salátem. Nebo jen tak – s krajícem chleba a okurkou na výletu? Pokud si chcete s tímto jinak tradičním jídlem trochu pohrát, vyzkoušejte náš recept na řízky naložené v jogurtu. Uvidíte, že už je tak budete dělat vždycky.
Recept: Kuřecí řízky marinované v jogurtu (4 porce)
Budete potřebovat:
150 ml bílého jogurtu, 4 kuřecí prsní řízky (skvěle chutná také vepřová pečeně), sůl, pepř, 1 vejce, kajenský pepř, strouhanku, olej.
Postup přípravy:
Řízky naklepejte, osolte a opepřete. Jogurt rozšlehejte s vajíčkem, také osolte a opepřete. Řízky dejte do uzavíratelné nádoby a přidejte k nim jogurtovou směs tak, aby byly obaleny ze všech svých stran. Dejte marinovat do chladničky. Nejméně přes noc, ideálně na dva dny.
Připravte si hluboký talíř se strouhankou. Řízky vytáhněte ze směsi (neotírejte) a obalte ve strouhance. Pokud chcete ochucenou verzi, dejte do strouhanky kajenský pepř, ale klidně i bylinky. Smažte v oleji na pánvi.
Zdroj: recepty.cz, ireceptar.cz