Suroviny:

1 libová kuřecí prsíčka, zbavená kůže a kostí

1 oloupaná cibule, rozkrájená na trojúhelníky 1 velká červená paprika, zbavená semínek 1 velká žlutá paprika, zbavená semínek 12 limetových listů s příchutí kafru (nebo bobkový list) 2 lžíce slunečnicového oleje 2 lžíce limetové šťávy rajčata rozkrájená na půlky jako příloha MARINÁDA 1,5 dl (2/3 šálku) konzervovaného kokosového mléka 1 lžíce thajské červené karí pasty

Návod:

Marináda: do menší pánve dejte červenou karí pastu a na středně velkém plameni vařte asi 1 minutu. Přilijte polovinu kokosového mléka a přiveďte k varu. Vařte 2-3 minuty, dokud se asi dvě třetiny tekutiny nevypaří. Odstavte pánev a vmíchejte zbytek kokosového mléka. Nechte zchladnout. Nakrájejte kuře 2,5 cm velké kousky a vmíchejte je do studené marinády. Zakryjte a nechte nejméně 2 hodiny marinovat. Nakrájejte cibule do trojúhelníčků a papriky na 2,5 cm velké plátky. Vyjměte kuřecí kousky z marinády a napíchejte je na jehly. Střídejte maso se zeleninou a limetovými listy. V malé misce smíchejte limetovou šťávu s olejem a přelijte přes kebaby. Grilujte špízy nad žhavým uhlím 10-15 minut, čas od času je otáčejte a polévejte šťávou. Souběžně s tím grilujte i půlky rajčat, které nakonec podávejte s kuřetem.