Víte, co je nejdůležitější materiál na stavbě? Jednoznačně beton. Bez něj se neobejde prakticky žádný dům. Jen málo domů nemá základy z betonu, nepoužije betonové patky nebo nevylije betonový věnec. Beton vládne stavbám. A tak se inženýr Brabec na beton podíval pořádně. Tenhle článek je opět informačně hutný, stejně jako dobře promíchaný beton.

A abyste se v něm neutopili, máme tady i další stavební téma. Jde o vstup do domu. To je trochu šíře pojaté. Vždyť když chcete vstoupit do domu, musíte projít zahradní brankou, projet bránou, vjet garážovými vraty nebo projít vstupními dveřmi. A všechno má svoje potřeby, speciální komponenty a technologie. Takže se nad tím nedá mávnout rukou a říct, že se „něco vybere“. Kdo tohle podcení, bude už při vstupu do domu mít špatnou náladu. A to nikdo asi nechce.

Doma je krásně

A protože ještě pořád musíme sedět doma, je třeba si to udělat krásné. Víte například, co je vintage styl? A víte, že to není retro styl? Vážně. Nebo rádi lenošíte ve vaně. Ovšem není každá vana stejná. Vybírejte pečlivě, abyste mohli lenošit pohodlně. Má to svá pravidla, trendy a podíváme se i na novinky.

Pak tu máme článek o věci, která je dost neoblíbená. Tedy u dost velké části lidí. Je to žehlení. Někdo ho miluje, protože si rozloží prkno a kouká se při tom na seriály, ale většina lidí, co známe, považuje žehlení za jednu z nejhorších prací. Obě skupiny by možná mohly najít kus lásky k této práci, kdyby si pořídily pořádnou techniku – žehličku, napařovačku apod.

Na zahradě ještě krásněji

Přišel duben. Vysvitlo slunce. Pak sněžilo. Pak svítilo slunce. A zase sněžilo. A pršelo a foukalo… Prostě pravé aprílové počasí. Jenže už je tu skoro květen a konečně se to snad umoudří a my zaklekneme do záhonků (aniž by nám omrzala kolena na sněhové pokrývce) a budeme se věnovat pivoňkám (jako v našem časopisu), sazeničkám zeleniny, šnytlíku, šípkovým růžím (jako v našem časopisu) a hromadě dalších a dalších věcí, abychom ty zahrádky měli krásné. Třeba tak krásné, aby nám svými barvami dělaly ohromnou radost v kteroukoli denní i roční dobu. O tom máme třeba zajímavý článek v sekci Zahrada. A v rubrice o léčivkách budeme sbírat pampelišky.

Tak si užívejte sluníčka, zahrady, stavby… Z časopisu Dům&Zahrada vám přejeme krásné čtení.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také telefonicky na 272 015 015.