Každý chatař nebo chalupář touží po krásné barvě a přirozeném vzhledu svého dřevěného obydlí, plotu nebo zahradního nábytku na co nejdelší dobu. Ty však vyžadují systematickou péči a speciální ochranu, což bývá velmi nákladná záležitost - to máte: nátěr proti plísním, ochrana proti okusu vos, voduodpuzující lak, ochrana proti UV záření, ochrana proti větru… jak by řekl kutil v klasické české komedii. Na každý z výše zmíněného problému potřebujete speciální výrobek, dohromady s ostatními stojí spoustu peněz a výsledek nemusí být vždy stoprocentní. Naštěstí je tato doba již minimálně 20 let minulostí.

Představujeme výrobek HK-Lasur, který patří do kategorie tenkovrstvých impregnačních lazur, což znamená, že při nanášení na dřevo vytváří mikroskopicky tenký ochranný film, který v případě změny objemu nebo tvaru natíraného materiálu nepraská ani se následně neloupe. Tato nepříjemnost se stávala velmi často v dřívějších dobách především u silnovrstvých lazur, jejichž kvalita bývala velmi diskutabilní, a problém se neodstranil ani opakovaným nátěrem.

Lazura HK-Lasur obsahuje také speciální látky chránící dřevo proti dřevozbarvujícím houbám, tzv. „zamodrání“. Dále chrání dřevo před plísněmi, řasami, houbami a ostrými kusadly vos, které ihned přejde chuť použít materiál z vašeho altánu, pergoly či plotu ke stavbě svého hnízda.

Speciální složení vyvinuté ve spolupráci s předními výzkumnými ústavy chrání dřevo také před nadměrnou vlhkostí, protože dokáže regulovat jím přijímané a vydávané množství vody. Díky aditivům, jako jsou UV absorbéry a speciální transparentní oxidy železa, chrání před negativními účinky UV záření a nechá vyniknout přirozenou kresbu dřeva. Pokud ještě použijete tmavší odstíny z naší nabídky jako Teak, Kaštan, Ořech či Palisandr, tím déle vám na obložení vydrží bez nutnosti nátěr renovovat.

Doba, která je nutná k obnově nátěru, patří k dalším přednostem tohoto výrobku a jen dokládá jeho nesporné kvality - čím delší interval obnovy, tím kvalitnější. Zatímco dříve bylo zcela běžné obnovovat lak dřeva každý rok nebo dva, s výrobkem HK-Lasur se pohybuje renovace nátěru v rozmezí 3 až 6 let v přímé úměře světlosti nebo tmavosti odstínu.

Lazura HK-Lasur má kromě 6násobné ochrany ještě jednu úžasnou vlastnost, kterou ocení každý majitel chaty nebo chalupy či kutil – velmi snadno se nanáší, perfektně drží, takže natírání je úplná hračka. Snad právě proto je tolik oblíbená i u žen, které nechtějí stát ve stínu svých šikovných protějšků a s chutí se pouštějí do zajímavé práce právě místo nich.

Kompletní informace o ochraně dřeva získáte na www.remmers.cz