Jen pár minut od Palace de Cannes, kde se koná filmový festival, jen pár minut od přístavu Cannes, s výhledem na Středozemní moře a jeho Azurové pobřeží i na zasněžené vrcholky hor. To je slavný zámeček La Croix des Gardes. Zámeček, který je přímo synonymem luxusu, bohatství, vlivných a známých lidí.

Už v roce 1835 zde postavil lord Henry Brougham zámeček, který pojmenoval po jeho dceři Villa Eleanore-Louise. O dva roky později zde generál John Taylor začal stavět v těsném sousedství zámek Saint-Georges. Tyto dvě nemovitosti pak spolu úzce souvisí, protože v roce 1919 skoupil švýcarský elektroprůmyslník Paul Girod pozemky na úpatí kopce a scelil je do celku, který je dnes znám jako Castle of La Croix des Gardes.

Přeskočme až do období roku 1960, kdy zámeček přebudoval v neopalladiánském stylu architekt Alan Gore do dnešní podoby. Podlahová plocha třináctiložnicového zámečku je asi 1200 m². O deset let později byla obnovena zahrada (původně založená Paulem Girodem) a Alan Gore zde postavil novou terasu s plaveckým bazénem, zimní zahradou a tureckou lóží. Z nadmořské výšky 213 m nad mořem je opravdu neskutečný výhled, který inspiroval spoustu lidí, včetně těch nejslavnějších.

Tahle vila je tak známá a slavná i proto, že se uvažovalo, že se zde bude konat zahajovací ceremoniál celého filmového festivalu. Do zámku se zamilovala například Grace Kellyová nebo Alfred Hitchcock. Dům se stal také hlavní postavou filmu Loni v Marienbadu.

Pokud byste předpokládali, že máte dostatek peněz na koupi tohoto sídla, pak vám neřekneme, zda je to pravda. Cena je totiž na vyžádání u Sotheby´s Realty.