Carlos Santana, 74 let, koupil svou rezidenci v Tiburonu v roce 2002 za 1 658 000 dolarů. Dům pochází již z roku 1978, nicméně díky několika rekonstrukcím z něj vybudoval nádherné elegantní dvoupatrové sídlo, v němž se spojuje harmonie materiálů i barev.

„Toto je jedno z nejexkluzivnějších míst v Tiburonu, které bylo vybudováno na světové úrovni, což odpovídá talentu jeho slavného majitele, filantropa a hudebního génia,“ říká Shana Rohde-Lynch, agentka společnosti Compass, která má prodej Santanovy nemovitosti na starost.

Zajímavý je už samotný vchod do hlavní haly, nad kterou se klene „akustická kupole“. Tento prvek si prý navrhl hudebník sám. Další kroky vedou dolů do hlavního obývacího a jídelního prostoru, v němž vynikají kvalitní dřevěné podlahy a prosklené stěny umožňující nádherný výhled na okolí. Hned vedle obývacího pokoje se nachází otevřená kuchyně se skříňkami ze světlého dřeva, spotřebiči z nerezové oceli a vinotékou.

Snídaňový kout sousedí s kuchyní z jedné strany a oddělený formální jídelní prostor ze strany druhé. Je rovněž obklopen velkými okny, jež do místností vpouštějí velké množství denního světla. V kanceláři, která se otevírá na venkovní terasu, visí na zdi fotografie hudebníka a jeho charakteristický klobouk s ochrannou známkou visí na židli. Na 340 metrech čtverečních užitné plochy, jež dům nabízí, se nacházejí čtyři ložnice a čtyři koupelny (jedna částečná). Hlavní apartmá v prvním patře má výhled na moře, vlastní koupelnu i šatnu.

Areál o rozloze téměř 1 akr nabízí nejen mnoho soukromí pro tamější obyvatele či jejich návštěvy, ale také spoustu zábavních prostor pro lenošení, odpočinek či zahradní party. Součástí nemovitosti je garáž pro dvě auta a motorové hřiště. Ačkoliv vzhledem k velkému pozemku můžeme nabýt dojmu, jak je dům odloučen od civilizace, ve skutečnosti se toto přímořské sídlo nachází v blízkosti obchodů, restaurací a trajektové dopravy do San Franciska.

Tiburon je již druhé sídlo, které Santana v poslední době prodává. Nedávno se mu podařilo najít kupce také pro své luxusní sídlo v Las Vegas, za něž dostal 2,8 milionu dolarů. Kromě toho minulý rok prodal i jeden ze svých domů na Havaji za 3 miliony dolarů. Kytarista a desetinásobný vítěz Grammy se na hudební scéně pohybuje již více než pět desetiletí a je známý svými hity jako „Smooth“ či alby „Abraxas“ a „Supernatural“.