Americká hollywoodská hvězda, která letos konečně také obdržela svého Oscara, herec Leonardo DiCaprio koupil přízemní dům v losangeleské čtvrti Studio City od svého bratrance Roberta Hrticyho před dvěma lety v přepočtu za 38 milionů korun. Nyní jej prodal za 43 milionů korun.

S prodejem měl opravdu velké štěstí, neboť na rozdíl od jiných slavných kolegů pobyl jeho dům na trhu s realitami pouze necelé dva měsíce.

Přízemní dům upoutá už na první pohled svou naprostou nenápadností. A takový je i jeho interiér. Pro Leonarda byla mnohem důležitější útulnost a provázanost interiéru s okolím domu než okázalý luxus. V zahradě přímo pod francouzskými okny vedoucími do obývacího pokoje najdete velký bazén.

V domě jsou čtyři ložnice a velký prostor v hlavní části domu zabírá rozlehlý obývací pokoj, kde se obyvatelé domu mohou scházet ke společně tráveným chvílím. Pokoj je rozdělen na dvě přibližně stejně velké části, z nichž každá má svůj vlastní krb. V té méně okázalé je krb rámovaný cihlami. Ve druhé části obývacího pokoje, jež působí o něco více formálním dojmem, je krb bílý. Na tuto část pokoje navazuje prostorná jídelna.

Milovníci vaření ocení perfektní zařízení kuchyně, které svou úrovní odpovídá potřebám profesionálního kuchaře. Dřevěné bílé skříňky doplňují žulové i dřevěné pracovní plochy. Mohutný sporák je v nerezovém provedení, stejně jako digestoř nad ním.

Většina podlah v domě je bambusová, stropy jsou střídavě klenuté i rovné, v některých místnostech jsou pod nimi ponechány i trámy. Dům obklopuje pozemek o rozloze 1,2 hektaru.