Přilepit zrcadlo tak, aby nespadlo, není až tak velká věda a zvládne to hravě doma každý z nás. Na úvod zmíníme, že vedle užití lepidla můžete sáhnout po lepicích páskách nebo silikonu.

Podklad jako základ úspěchu

Není pouze důležité, jaké lepidlo použijeme, ale také na jaký povrch ho budeme aplikovat. Od druhu podkladu se totiž odvíjí lepidlo, které je nejvhodnější k užití.

Lepidla jsou nejvhodnější na hladké a rovné podklady nebo na povrchy nerovné a zrnité. V jiných případech doporučujeme volit spíše lepicí pásky nebo silikon.

Jaké lepidlo použít?

Než se pustíte do samotného lepení, je dobré očistit podklad. Bez pořádného čištění neprovedete kvalitní lepení. Dejte si tak záležet, abyste odstranili prach, mastnoty a jiné nečistoty. Namísto běžně užívaných prostředků na nádobí je lepší sáhnout po technickém benzinu nebo technickém lihu.

K samotnému lepení neužívejte lepidla na bázi rozpouštědel. Vhodnou volbou jsou lepidla na bázi MS-polymerů (SMP). Lze ale použít i jiné typy lepidel, která na svém balení budou mít napsáno, že jsou určená k lepení zrcadel.

Mezi běžně užívaná lepidla na lepení zrcadel patří Ceresit CS 26, Mamut, Mirrocol nebo Pattex One for all. Nejen tato lepidla naleznete na internetu na specializovaných webech, ale také ve větších hobbymarketech, v menších specializovaných obchodech nebo ve stavebninách. Zkrátka, kdo hledá, zaručeně najde.

Zdroje: living.iprima.cz, dopler.eu, stavebni-vzdelani.cz