Designérské studio Lunar design přišlo s konceptem fantastické lezecké stěny budoucnosti. Pokud na ni seženou investora, mohl by vzniknout geniální doplněk domácnosti, který by současně fungoval jako nádherný designový doplněk.

Zeď je složená z jednotlivých panelů, které jsou modulární - dají se použít jen některé, podle toho, jak náročná má stěna být. Pomocí mobilní aplikace se pak vymyslí a vyrobí různé cesty, které se dají z panelů poskládat. Stěna má v sobě zabudované i osvícení, které jí dodává až magickou atmosféru; barva světla se dá samozřejmě volit. K drsné trase si tedy budete moci navolit krvavě rudou barvu, zatímco odpočinkovou trasu si osvítíte třeba zelenou. Evropské designérské studio pokládá stěnu za typickou ukázku „aktivního nábytku.“ Z českých designérů něco podobného tvoří například oceňovaná Lucie Koldová, která navrhla domácí posilovací studio, které se snadno změní na elegantní nábytek a zase zpět.

Návrh studia Lunar Europe je zatím záležitost spíš vzdálené budoucnosti, sami designéři přiznávají, že všechny technologie, které by potřebovali, ještě ani neexistují. Ale ve světě, kdy se touchscreeny a mobilní aplikace dostávají do všech oblastí našeho života, se všechno mění tak rychle, že bychom se ani moc nedivili, kdyby tento projekt za pár let uspěl…

Foto: http://www.nova.lunar-europe.com/Nova.html, http://luciekoldova.com