Suroviny:
4 lilky
2 malé pálivé papričky
2 lžíce strouhaného kokosu
1 lžička koření karí
1/2 lžičky hořčičného semínka
1 lžíce zkaramelizovaného cukru
1 lžíce másla
1 citrón
větší cibule
stroužek česneku
sůl
olej na smažení
Návod:
Očištěné lilky nakrájíme podélně na čtvrtky a na oleji je osmažíme dohněda. Vyndáme je na připravený talířek, na témže oleji osmažíme nakrájenou cibuli a nasekané papričky (lze nahradit sušenou pálivou paprikou), přidáme utřený česnek a rozvařený kokos. Ochutíme citrónovou šťávou. Do směsi vložíme osmažené lilky, osolíme a mírně podusíme. Pak přidáme zkaramelizovaný cukr a můžeme přilít trochu horké vody. Dusíme až do zhoustnutí šťávy. Hořčičné semínko opražíme na másle a tím polijeme hotové karí. Podáváme s rýží.