O tom, že Porsche není jen centrum designu a výroby automobilů, jsme nedávno psali. Představovali jsme vám produkty z jejich Porsche Design centra, které jsou dnes k vidění na výstavě Red Dot Muzea v Essenu.


A právě Porsche Design Centrum stojí za nejluxusnějším mrakodrapem v Miami. Za úkol byl kompletní design celého mrakodrapu a spolupráce na technickém vybavení. Porsche Design Tower je neuvěřitelný mrakodrap, který se vyznačuje především tím, že všechny apartmány mají svou vlastní garáž přímo vedle obývacího pokoje. Výtah totiž vyveze auto až do speciálního garážového stání, které je součástí bytu.

A to není všechno. Fantastický výhled na Miami i oceán je navíc podpořen špičkovými technologiemi, které třeba ukrývají obrazovky televizorů do tmavých zdí, takže do rozsvícení nepoznáte, že tam jsou. Ve 195 metrů vysokém mrakodrapu pak jsou všechny možnosti relaxace a zábavy, aby majitelé nemuseli ani vylézt ven. Je tu malé soukromé kino, bazén, posilovna, masáže apod. Je tu systém objednávek nákupů, ukrytý soukromý vjezd, aby majitelé nebyli při nalézání do taxíků obtěžováni apod.

Zajímavá je ale i cena, kterou Lionel Messi za byt dal. Prý to bylo sedm milionů dolarů, což je v přepočtu asi 160 milionů korun. Není to tedy to největší a nejdražší apartmá, které dnes stojí v přepočtu kolem jedné miliardy korun.