Jenže oni se neukázali celý minulý týden. Je to k vzteku, neboť koupelny se mají dělat až po skončení jejich díla a všechen materiál nám ze SIKO České Budějovice přivezou zítra. Všechen materiál na všechny koupelny, záchody a chodby, a ten tam bude ležet a odpočívat, než to chlapci dokončí.

Téma: pec

Tady s manželem vidíme, že naše rozhodnutí bylo správné. Pec roste, pan Maršík si s tím hraje už druhý týden. Tento to jistě už dokončí, obloží kachlemi a zabuduje nějaký ten moderní přístroj.

Všechno už je na svém místě, trouba i sporákový plát je zabudován a teď už zbývají jen ty moderní přístroje a kachle…. Jak slíbil, tak mi také udělal niku na Andělku - sošku, která nás bude ochraňovat a dávat pozor na to, co vařím, kdy vařím, proč vařím a hlavně, jestli mám pro koho! A já jsem opět začala pochybovat o tom, jakou kuchyň (ten zbytek) tam vlastně dám, protože k té peci se opravdu ne všechno hodí. A tak si to zase maluji, ten náš truhlář ze Smetanovy Lhoty mě asi nebude mít rád, ale on vždycky jen řekne, že mu nevadí tam za námi přijet, trochu poměřit a doladit a pak zase čekat, až se to tam u nás trochu hejbne dopředu. Je to prostě zlatý člověk, určitě se o něm zmíním, jen co od nás konečně dostane nějakou zakázku.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Téma: geotermální vrt a topení

Vztekání manžela zatím ještě neskončilo. V sobotu a v neděli se pracovalo na spojování trubek a hadic, ale nějak to nešlo. Rozbila se jim nějaká svářečka a instalatér si musel sehnat novou. Tak pracoval i v neděli, ale to byl manžel ve službě. Takže nevíme, jak to dopadlo, jestli se podařilo „navázat“ spojení. Příjezdová cesta se tudíž stále nedá používat, neustále se všechny prohlubně a zákopy plní vodou (vody máme tedy dost). Takže se čerpá, pak napojuje, a nejlepší na celé akci bylo, že chlapi byli natolik zabraní do této činnosti, že nereagovali na mé dotazy, nereagovali vůbec na nic.

Posun v čase o několik dní

Ale naštěstí se to druhý den povedlo, spoje zavařeny (asi jako moje feferonky) a díry zasypány pískem, takže už nebude hrozit úraz každému, kdo půjde kolem. A pak prý brzy nastane den, kdy dorazí to příšerně drahé čerpadlo a pak se teprve (snad!) začne konečně topit!

Téma: stěhování

Manžel mi sdělil, abych se příliš na datum pátek 13.12. neupínala, neboť na baráčku je ještě spousta práce. Ale velká spousta práce, o které my nyní třeba ještě ani nevíme. To znamená, že se asi stěhovat nebudeme, jak ale prohlásil soused, vždyť příští rok budou taky Vánoce. Má pravdu.

Téma: závoz SIKO

Myslela jsem si, že budu asistovat při závozu firmy SIKO, ale řídila jsem to od svého počítače, tam mi to jde nejlépe. Zavolali v den, jak slíbili, že jedou. A pak opravdu kamion dorazil a kluci – manžel, tchán a syn (náš starší synek tráví prázdniny na stavbě a je tomu opravdu rád) skládali a skládali (kachličky, dlažbu, umyvadla, dvouumyvadla, umyvadélka, záchody a pisoár, baterie a další důležitosti), teď máme ložnici úplně plnou. Došlo k poškození několika velkých dlaždic, tak snad to nebude moc vadit. Když tak je dáme do nějaké té šatny nebo komory, tam to nebude vadit. Plánujete příští rok stavět vlastní dům? Chtěli byste se podělit o své zážitky v pravidelném seriálu, jako paní Králová? Budeme rádi, když nás budete kontaktovat na e-mailu cech@sanoma.cz. A stavbyvedoucí se sám přihlásil, že na ty koupelny přijde v pondělí. Že chce od nás vytisknout plány a prý to pofrčí. Tak to jsem opravdu zvědavá. To musí ovšem znovuobjevivší se sádrokartonáři krapet přidat do kroku.

Teď už jen vybrat podlahy. A pak se tam nastěhovat. A taky nemáme vypínače, schody, dveře, kliky….trochu chybí střecha na kůlničce - hospodářském stavení, ale to je taky jen otázka času a peněz, jako všechno poslední dobou. Ještě že nám slouží zdraví a máme se rádi!

Řeknu vám, i když opadaly listy stromů a slunko již nehřeje, u nás je tak krásně!