Medové kúry se na posílení imunity doporučují už roky. Zkuste to i vy. Základem je kvalitní med bez přidaných látek, nejlépe od malého včelaře nebo v BIO kvalitě.

Med zkvalitní spánek a zvýší obranyschopnost

Má utišující vlastnosti. Uvolňuje a pomáhá produkovat melatonin. Melatonin je spánkový hormon, který reguluje cyklus bdění a spánku. Dejte si před spaním lžíci medu a bude se vám hned lépe spát. Případně dejte lžičku medu do obyčejného čaje.

Pokud chcete posílit svoji imunitu, zkuste tuto netradiční kombinaci – oloupaný česnek položte na lžíci medu a nechte louhovat. Med s výtažky z česneku poté před spaním podávejte po lžičkách.

A tady je ještě jeden biohacking. Kombinace medu a skořice je neuvěřitelně zdravá. Podívejte:

Zdroj: Youtube

Pomáhá spalovat tuky a obnovuje jaterní buňky

Mike McInnes, bývalý chemik a odborník na výživu, poznamenal, že lidé, kteří pravidelně konzumují med a hýbou se, spalují desetkrát více tuků než ti, kteří se hýbou stejně, ale med nejí. A proto přišel s medovou dietou, ta stojí na úplné náhradě cukru medem. Jedním z hlavních pravidel této diety je užívání lžičky medu před spaním.

A lžička medu pomáhá i játrům. Kromě lžíce každý den, můžete jednou měsíčně zkusit i náš tip. Smíchejte med s dýňovou šťávou.

Zdroj: https://prozeny.blesk.cz, https://ireceptar.cz