Magnetická barva obsahuje feromagnetické částečky. Ty zajistí, že se na zeď později přichytí magnetky. Můžete tak vytvořit nástěnku pro děti nebo výstavku fotek a všelijakých výtvorů. Magnetická barva má však pár pravidel, která musíme dodržet. Jak s ní pracovat a kde ji můžeme používat?

Klasická zeď, panel i sádrokarton

Tento nátěr se hodí zkrátka všude. Nejlepší je, když je povrch absolutně rovný, pak má nátěr nejlepší efekt. Podklad ale nehraje skoro roli. Barva je tmavě šedá, jinou neseženete. Dá se s ní ale pracovat. Zaschlou tabuli přetřete ředitelnou malířskou barvou. Takhle nátěr schováte a nebude bít do očí.

Nátěr magnetické barvy provádíme ve třech vrstvách. Čím více vrstev, tím více budou magnety držet. Každá vrstva schne asi 4 hodiny, poslednímu nátěru nechte čas celý den, až pak umístěte magnetky.

Jak si s magnetickou barvou vylepšit bydlení? Tady jsou naše tipy

Natřete v dětském pokoji vodorovný nebo horizontální pruh a vytvořte dětem nástěnku. Mohou si magnetem přidělat rozvrh hodin, pohledy nebo plakáty. Magnetická stěna se hodí i v předsíni. Můžete si na ní nechávat vzkazy a už na nic nezapomenete. Vy, ani vaše rodina. Pracovna se k něčemu takovému doslova nabízí. Natřete část stěny nad stolem a přidělejte si všechny vaše poznámky. A v obýváku zase oceníte, že si můžete snadno přidělat fotky a jiné vzpomínky. A to bez zdlouhavého a špinavého vrtání do zdi.

Zdroj: vunedomova.cz, unimagnet.cz