Začátkem letošního roku se pokusil herec Matt Damon prodat své luxusní sídlo v Los Angeles za částku 21 milionů dolarů. Vážný zájemce se ale našel až nyní. Krásnou nemovitost koupila od slavného herce ředitelka společnosti Warner Bros. Ann Sarnoff za 18 milionů dolarů.

Hvězda filmu Jason Bourne Matt Damon nyní žije se svou rodinou převážně v New Yorku. V roce 2018 utratil 16,7 milionů dolarů za městský dům v módní čtvrti Brooklyn Heights, a svůj dům na západním pobřeží už tedy nepotřeboval.

Dům vybudovaný v roce 2004 se nachází na více než půl hektaru pozemku v přímořské části LA Pacific Palisades. Z ulice je za vrstvami vzrostlých živých plotů a stromů zcela neviditelný. Za branou se ale tyčí stavba inspirovaná havajskou architekturou se 7 ložnicemi a 10 koupelnami.

Uvnitř domu se nachází obří atrium, které se pyšní leštěným mahagonovým stropem. Je zde mnoho míst pro odpočinek a stolování - velký pokoj s kamenným krbem, místnost s kulečníkem i barem a mediální místnost s přímým vstupem do zahrady.

Kuchyň s mramorem a mahagonem se otevírá do neformální jídelny a obývacího pokoje s prosklenými stěnami od podlahy ke stropu. V přízemí se nachází dětská herna, vinný sklípek s řízenou teplotou a plně vybavená posilovna.

V patře je hlavní apartmá s terasou, soukromou masážní místností, koupelnou obloženou kamenem a dvěma šatnami. K dispozici je také šest dalších ložnic s vlastní koupelnou. Dvě z nich jsou speciálně určené pro personál. Na zahradě honosného areálu je zabudovaná dětská herní sestava a bazén ve stylu Bali, který sousedí s venkovním pavilonem pro posezení s přáteli.