Právě teď v horkých dnech potkáváme v obchodech mezi řadami maličkých i obrovských chladniček spoustu lidí. Přitom každý hledá něco jiného. Někomu nestačí chladnička malá a hledá třeba dvoudveřovou za několik desítek tisíc, jiný hledá spotřebič co nejmenší a nejekonomičtější. V horku ledničku často našlapeme k prasknutí a náhle nám její velikost nestačí; pokud se to projevuje delší dobu a není to jen odrazem dvou tří teplých dnů, je na místě se skutečně poohlédnout po větším typu. Často se ale stává opak - chladnička čiší prázdnotou. Stačí k tomu málo – třeba přejít na jiný režim spojený například s novým zaměstnáním. Nebo se dospělé dítě odstěhuje z domova, což se projeví na stavu chladničky okamžitě. Celý den i večer jsme třeba náhle mimo domov a přestáváme doma vařit. Najednou potřebujeme buď více místa, protože chladíme velké zásoby hotových potravin. Nebo nemáme vůbec čas ani nakoupit, a stačí nám tak vychladit pivo a párek. Po každé změně životního stylu se jakoby něco stane právě s chladničkou. Takže když zjistíme, že nám stačí méně ve smyslu méně prostoru, zaměříme se na co nejkvalitnější výrobek v kategorii malých chladniček. Nejprve se rozhodneme, zda potřebujeme hluboké mrazení (a tedy mrazicí schránku se třemi hvězdičkami a -18°C) a nebo nepotřebujeme skladovat zmrazené potraviny dlouho, většinou je spotřebujeme do dvou tří dnů - tehdy stačí hvězdičky dvě (mrazit budeme na -12°C). Hledáme co nejlépe využitý vnitřní prostor – přihrádka na vejce či máslo je samozřejmostí, liší se však praktičností, přístup a lepší či horší možnost čištění - když se třeba v přihrádce vejce naklepne. Sáhnout bychom měli vždy po výrobku energetické třídy A, nejhůře B. U nových chladniček lze vypozorovat více prostoru ve prospěch skladování zeleniny (misky na ovoce a zeleninu zakryté víkem s regulací vlhkosti) sklopné plochy dělené přihrádky (umožňující přestavět vnitřní prostor a umístit tu více velkých lahví) a také daleko dokonalejší využití dveří. Dále jsou běžné zóny s různou teplotou i funkce rychlého zchlazení. -ag-