Jakou si vybrat?

Než si koupíte novou mikrovlnnou troubu, zjistěte si její funkce: Je praktické, když stupnice není rozdělená pouze na watty, ale je také doplněná piktogramy, na co je daný stupeň vhodný.

Odložený start a hodiny pomohou při přípravě a plánování složitějších pokrmů.

Šikovná je i vnitřní kalkulačka na přepočet doby času podle váhy vložených surovin. Je většinou spojena s programováním procesu nebo šetrným rozmrazováním surovin na dané množství.

Zjistěte si obsah trouby, výkon mikrovln, výkon grilu a horkého vzduchu. Doporučujeme objem 25 l, výkon mikrovln 900 W, výkon grilu 1100 W a výkon horkého vzduchu 2500 W.

TIPY:

  • Nikdy nedávejte do mikrovlnné trouby kovové předměty, alobal nebo nádobí s kobaltem, zlatem či stříbrem. Můžete tak poškodit přístroj nebo i sami sobě ublížit. Kov se v troubě rozpálí, nádobí může prasknout nebo se poškodí zdroj mikrovlnného záření.
  • V mikrovlnné troubě nikdy neohřívejte olej, může se vznítit!
  • Ohřívání knedlíků v troubě je nejlepší v mikrotenových sáčcích. Porci dejte do sáčku, zvlhčete ji vodou a spoj ohněte pod sáček. Troubu spusťte na 500 W, a jakmile se sáček nafoukne, vypněte ji. Počkejte půl minuty a knedlíky budou jako z pařáku.
  • V mikrotenové fólii uvaříte i květák nebo brokolici. Tento fígl oceníte při přípravě smaženého květáku. Zabalte celou hlavu květáku či brokolice do fólie a v mikrovlnné troubě vařte na 400 W 10 minut. Pak sejměte fólii, hlavu rozeberte na růžičky, obalte v trojobalu a usmažte.

Foto: www.isifa.com