Pro růžovou v interiéru platí stejné pravidlo jako pro všechny jiné barvy: se sytými odstíny šetříme, zatímco ty lehoučké můžeme bez obav využít pro velké plochy. Světle růžová projasní stěny jídelního koutu, dodá hřejivý nádech kuchyňské lince, osvěží koupelnu. Růžová se dokonce může objevit i na podlaze.

„Růžová coby kulturní symbol odkazuje k rozostření hranic mezi pohlavími. Barvu, která dříve bývala typicky holčičí, nyní nosí prakticky každý. Mileniální růžová oslovuje generaci, která nemá problém s genderovou fluidností. Tato barva také zároveň uklidňuje, takže je ideální protiváhou k našemu hektickému stylu života,“ vysvětlil Joyce Van Waeleghem, vedoucí návrhář ze společnosti Quick-Step, která do své nové kolekce zařadila růžovou podlahu Dub Natřený Rose.

Jak růžovou kombinovat

V malých prostorách, které potřebujeme opticky zvětšit a prosvětlit, se světle růžová barva dobře doplní s klasickou bílou a světlým dřevěným nábytkem. Moderní, a přitom útulný vzhled dodá kombinace růžové s tmavě šedou - designéři ji využívají hlavně v kuchyních a koupelnách. S měděnými či zlatými doplňky dosáhnete luxusního retro stylu. Velmi originální kombinací je pak růžová s cihlovými, rezavými či okrovými odstíny, která interiér proteplí a připomene vzdálené kraje Afriky a Jižní Ameriky.