Promítání filmů na velké plátno může být skvělým zážitkem. Pokud uvažujete o pořízení projektoru, měli byste vzít v úvahu několik faktorů. V tomto článku se na ně podíváme.

Kino ve vlastním domě? Proč ne! Projektor je jen první krok. Podívejte se, jak si vaše kino opravdu vyladit:

Zdroj: Youtube

Pozor na klasické projektory, kvalita obrazu bude otřesná

Prvním a nejdůležitějším faktorem je kvalita obrazu. Kancelářské projektory nejsou předurčeny pro promítání filmů, protože mají nižší rozlišení a menší frekvenci obnovování obrazu. Pokud tedy chcete využít projektor pro sledování filmů, vybírejte projektor s rozlišením Full HD nebo dokonce 4K. Takové projektory jsou násobně dražší, ale rozhodně se vyplatí. Nešetřete na tom.

Máte doma dost místa?

Druhým faktorem je velikost a uspořádání vašeho pokoje. Projektor musí být umístěn dostatečně daleko od plátna, aby obraz byl dostatečně velký. Pokud máte menší místnost, můžete zvažovat projektor s krátkou projekční vzdáleností, ale počítejte s tím, že bude výrazně dražší nebo bude obraz horší.

Pozor na baterku

Pokud máte ve zvyku pouštět televizi celý den, tak u projektoru na to rychle zapomeňte. Tento zvyk by vás mohl přijít pěkně draho. Mějte na paměti, že životnost lampy projektoru je mnohem kratší než životnost televize.

Pokud tedy plánujete nahradit televizi projektorem, zvažte vše výše popsané, abyste si mohli užít sledování filmů a oblíbených seriálů opravdu na 100 %.


Zdroj: chytre-bydleni.cz