Seznamte se

Klimatizace do bytu lze rozdělit do 3 základních kategorií. Tou první jsou mobilní klimatizace, které jednoduše přemístíte z místnosti do místnosti. Jsou vhodné pro prostory do 30 m², nevyžadují žádnou instalaci a jsou určeny spíše pro občasný provoz. Dále se můžeme setkat s klimatizací nástěnnou, jež se umísťuje k oknu, balkonu nebo pod strop. Jelikož má oproti přenosné klimatizaci vyšší výkon, dokáže ochladit až několik místností najednou. A to zejména v případě tzv. multisplitové klimatizace. V každém případě se jedná o špičkově zpracované modely, pro něž jsou charakteristické tichý provoz, nízká energetická náročnost a snadná obsluha.

Ochlazení není jedinou funkcí

Při pořizování klimatizace byste v prvé řadě měli zvážit prostor, jež bude klimatizace ochlazovat. Dle typu jsou vhodné do domácností, kanceláří i provozů. Dále je třeba si ujasnit, co od klimatizace očekáváte. Některé modely totiž umí nejen chladit, ale rovněž se dají použít v zimních měsících jako zdroj tepla. Za zmínku též stojí šikovné vychytávky, jež vám zpříjemní obsluhu. Patří k nim dálkové ovládání, napojení na Wi-Fi, 24hodinový časovač, odvlhčování, čištění vzduchu a funkce SLEEP. Ta vám nastaví ideální teplotu během spánku.

Povedený design s čistými liniemi

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, můžete se těšit na stylový bytový doplněk, jež nebude nijak hyzdit interiér domácnosti, jak tomu bylo dříve. V současné době se jedná o skutečně povedené elegantní kousky v bílém nebo nerezovém provedení.