Bohužel tu jsou pravidla, že střecha musí být šikmá, což je u požadavku na opravdu moderní dům leckdy dost na překážku. Architekti z OB Architecture si ale poradili tak, že vytvořili velkou plechovou falcovanou střechu, která zepředu vytváří pocit dvoupodlažního domu (aby zachoval uliční řád), ale na druhé straně od zahrady je vidět, že zakrývá ještě jedno patro. Po straně pak střecha na obou stranách přechází do přízemních přístavků – směrem k silnici nad garáž a směrem do zahrady nad společenský prostor a maličkou zastřešenou terasu.

Střed domu je prosklený a jde pouze o komunikační prostor, který spojuje dvě strany – větší je pro rodinu majitele a menší pro návštěvy, které se mohou ubytovat ve dvou pokojích v prvním patře a v přízemí odpočívat ve vlastním obývacím pokoji.

V přízemí v majitelově části pak zaujme společenský prostor, který je do L a je přes dvě patra. Středem je velký kuchyňský ostrůvek, který dělí jednu stranu na jídelní a prosklený apendix domu na odpočinkovou část. Ovšem největší pozornost na sebe strhává designově netradiční velký lustr kombinovaný s odsavačem par, který nad ostrůvkem visí přes dvě patra.

Foto: OB Architecture / Martin Gardner