Krytina KMB ROTA od společnosti KM Beta, a. s., je určena pro šikmé střechy se sklonem od 15 do 90° a díky moderním technologiím výroby není použití tašky KMB ROTA omezeno ani nadmořskou výškou. Díky tomu, že je vyrobena z jemnozrnného probarveného betonu a její povrch je opatřen speciálním lesklým akrylátovým nástřikem, lépe odolává povětrnostním vlivům. Dvojitá boční vodní drážka zabraňuje zafukování sněhu a deště v příčném směru, a patní žebrování z rubové strany zase brání zafukování ve směru podélném.

I hmotnost je při výběru krytiny podstatným ukazatelem. Krytina KMB ROTA má sice prodloužený formát, ale i přesto je pokládka rychlá a jednoduchá (pouhých 8 ks/m2). Střecha má vyšší těsnost díky menšímu počtu spár a její hmotnost dosahuje 50,4 kg/m2. Neméně důležitými parametry jsou taky mrazuvzdornost (až 25 cyklů), požární (A1 – nehořlavé) a chemická odolnost (samočisticí schopnost).

Kromě funkčních vlastností musí střecha splňovat i úlohu estetickou, proto je sledování barevné stálosti a životnosti neméně důležité. Krytina KMB ROTA je typická svým černým lesklým designem (Briliant) a právě to předurčuje její použití pro moderní stavby s jednoduchou hladkou linií. Ve stejné barvě je možné vybrat i betonové střešní doplňky. Vzhledem k tomu, že životnost betonové krytiny KM Beta se odhaduje na zhruba 100 let, společnost na tyto produkty poskytuje záruku až 30 let.

Společnost KM Beta, a. s., samozřejmě myslí i na ty, kteří preferují klasičtější provedení před moderním řešením. V takovém případě se nabízí hned dvě možnosti, tou první je střešní taška KMB BETA, která se vyrábí v celkem sedmi barvách – cihlová, višňová, hnědá, černá, zelená, šedá a modrá. K dispozici jsou zároveň dvě provedení – lesklý Briliant a matný Elegant. Vizuálně poutavá je pak ovšem také krytina KMB HODONKA, která díky svému provedení vytváří na střeše efekt nekonečné vlny. Dostupná je přitom v barvě cihlové, višňové, hnědé a černé. Betonové střešní doplňky ke krytině KMB BETA a KMB HODONKA jsou dostupné ve stejných barevných provedeních jako tašky samotné, takže je možné je s nimi sladit. Z funkčních betonových doplňků lze vybírat například tašky okrajové, větrací, prostupové nebo anténní, ale třeba také nášlapné rošty, které pomáhají při údržbě střechy. U estetických střešních prvků lze sáhnout po hřebenových okrasných prvcích, ozdobných koncových hřebenáčích či tvarovaných hřebenových ucpávkách.

Životnost celé střechy je závislá na správném výběru krytiny a realizaci střechy. Při rozhodování je proto vhodné se obrátit na odborníky třeba ze společnosti KM Beta, a. s.

Více info na www.kmbeta.cz.