Prémiový přístup charakterizuje všechny nemovitosti v top‘ rezidenci Pomezí. Ten se odráží ve výběru lokality, která je obklopená zelení. Současně však leží blízko komerčního a administrativního centra na Smíchově i centra metropole. Výbornou lokalitu doplňuje vysoká materiálová a technologická úroveň. Domy jsou nízkoenergetické s decentrálním větráním, s rekuperací tepla i vlhkosti. Využívají inteligentní elektroinstalace Loxone. Vysoký komfort zajistí nástěnné chladicí jednotky, akumulační nádrže na dešťovou vodu, základní příprava pro fotovoltaiku či krbová kamna. Energetickou soběstačnost zajistí u vybraných domů tepelné čerpadlo vzduch-voda.

Řadové domy v Praze-Košířích jsou vybaveny kvalitními dřevěnými okny s izolačním trojsklem, které spolu s elektricky ovládanými vnějšími žaluziemi či roletami pouštějí do interiéru příjemné množství přirozeného světla. Přívod čerstvého vzduchu a ideální teplotu mají na starost rekuperační jednotky s entalpickým výměníkem a teplovodní podlahové vytápění v obytných místnostech. Integrovány jsou prvky šetrné k životnímu prostředí jako akumulační nádrže na dešťovou vodu, příprava pro nabíjení stále populárnějších elektromobilů nebo pro využití fotovoltaiky. To vše dohromady přispívá k potenciálně nízkým nákladům na provoz rodinného domu.

Nízkoenergetické domy v dispozici 4+kk či 5+kk

Nové domy na Praze 5 s typovým označením „F“ jsou projektovány jako třípodlažní, v dispozici 4+kk nabízí 194 m2 užitné plochy. Architektonický návrh od ateliéru Bogle Architects zajímavě pracuje s terasovitým členěním, které výrazně zvyšuje hladinu soukromí jednotlivých rodin. Obývací pokoj umístěný v prvním nadzemním podlaží totiž není při pohledu z ulice vidět. Hlavní místo pro setkávání rodiny s přímým vstupem na zahradu je tak přirozeně chráněno a odstíněno.

Řadové domy typu „E“, které navrhla studia Baumschlager Eberle Architekten a Pavel Hnilička Architects+Planners, chytrým způsobem využívají princip o polovinu odsazených pater. Tvar nemovitosti tak kopíruje svažitý profil terénu a umožňuje z ulice jak pohodlný vjezd do garáže s dvojicí stání, tak příchod do vstupní haly přes předzahrádku. Na 219 m2 užitné plochy rozdělené do dispozice 5+kk najdou všichni členové domácnosti velkorysý prostor pro své aktivity. Na interiér navazuje terasa a zahrada s výměrou až 128 m2.

Prodej domů na Praze 5 zahrnuje také poslední volnou solitérní vilu, kterou bezpochyby charakterizují čisté linie, prostor pro privátní wellness i pro venkovní bazén, zahrada přes 420 m2, velkorysé terasy, ale zároveň intimita a ochrana soukromí. Impozantní je interiér, kde výška stropů obývajícího pokoje 6 metrů dává prostoru maximální vzdušnost a komfort.