Rolety se do moderních interiérů hodí více

I když lze vsadit na prosté záclony bez různých kytičkovaných a dalších vzorů, přesto je dnes záclona přežitkem. Tam, kde neřešíme cizí pohledy do našich domovů skrz okno, si můžeme dovolit se od tohoto textilního bytového doplňku zcela oprostit a nahradit jej roletami. Když se vzdáme i závěsů, náš interiér získá čistější design, rovněž vypadá větším. Na někoho třeba působí studenějším dojmem, tento efekt však potlačí květiny na oknech i lépe hřející radiátor, jehož teplo již netlumí závěs.

Řešení s roletami oceňují i majitelé domácích zvířat. Když doma nemůžete chvíli najít kočku, určitě se vyplatí podívat se na zem pod záclonu, nebo dokonce pod strop. Kočky totiž záclony a závěsy milují, a též je extrémně rychle ničí. Brousí si na nich drápky, loví je, šplhají po nich… Je to sice legrační pozorovat, zejména pokud máme doma koček více, ale jinak se nám tato zábava prodraží. Nový bytový textil není vůbec levný. Řešením jsou rolety do oken.

TIP: Kvalitní rolety do oken nabízí e-shop Rolety24.cz. Společnost prodává látkové a zatemňovací rolety, předokenní rolety a rolety Den a noc.

Máte na oknech květiny? S roletami vyniknou lépe

Naše okna celoročně zdobí květiny. Pěstujeme na nich okrasné květiny i bylinky. Za závěsem však nevyniknou. Přitom často investujeme nemalé peníze do jejich pořízení i do pořízení květináčů. A málokde se květinám daří tak dobře, jako právě na okně. Aby naše pěstitelské aktivity vynikly, hodí se jak klasické interiérové rolety, tak předokenní rolety na zeď. Ty se často doporučují i jako částečná tepelněizolační ochrana a současně ochrana bezpečnostní.

Rolety do oken nabídnou i dokonalé zatemnění

Zatemňovací závěsy jsou velice důležité do ložnic a rovněž do dětských pokojíků. Mnohé z nás ruší světelný smog z ulice. Někdy jsou nám nepříjemné nejen pouliční lampy, ale třeba i měsíc, zejména v úplňku. Světlo zhoršuje kvalitu spánku dětí i dospělých. Zatemňovací rolety do oken však oceníme i v dalších místnostech než jen v ložnici. Zajišťují nám větší soukromí, což určitě oceníme například v obývacích pokojích.

V e-shopu Rolety24.cz najdete zatemňovací rolety Blackout. Zcela nejoblíbenějšími jsou rolety Mini – Blackout, které se nabízí v šířkách od 25 cm do 140 cm a v délce od 150 do 215 cm. Jejich výhodou je montáž přímo na okno bez vrtání. Roleta má boční lankové vedení, díky čemuž je napnuta, i pokud je okno otevřeno na ventilaci. Zatemňovací rolety se nabízí v několika barvách ­– světlých i tmavých. Rozhodně tedy nejde pouze o černou roletu. Tkaniny mají pogumovanou vrstvu, díky které látka nepropustí téměř žádné světlo, a to ani ve světlých variantách. Látkové zatemňovací rolety lze pořídit i ve verzi v kazetě.

Tyto i další interiérové rolety se snadno udržují. Nesmí se sice prát, bohatě je však stačí jednou ročně vysát vysavačem nastaveným na snížený výkon a následně v případě potřeby utřít vlhkým hadříkem.

TIP: Rolety na okna nabízí e-shop Rolety24.cz v několika designových řadách: Pearl, Aqua, Basmati a jako již zmíněnou zatemňovací verzi Blackout.

Rolety Den a noc umí ještě více

Objevem posledních let je zajímavé řešení, které přinesly rolety Den a noc. Zatímco u běžných rolet je roleta vždy z plné látky, bez průhledných částí, rolety Den a noc se šijí z tkaniny, na které se střídají průhledné a neprůhledné pruhy, nebo ve speciální verzi vlny. Ty se pomocí ovládání dostávající do různých překryvů, díky čemuž se rozhodujeme, kolik světla necháme aktuálně do interiéru proniknout.

Rolety Den a noc jsou nekompromisním náhradníkem záclon a současně závěsů. K dispozici je velké množství barev (řada Promo) i nádherné přírodní odstíny (řada Nature). Ani mezi roletami Den a noc nechybí zatemňovací (řada Blackness). Tmavými pruhy látky neprochází téměř žádné světlo, takže když se dostane roleta do polohy, kde se schovají všechny průhledné části, chová se jako zatemňovací.

I tyto rolety na okna se prodávají ve dvou verzích. Jako verze Mini s nižší cenou a rychlou instalací, či verze v kazetě.

Chcete něco více? Vsaďte na designové rolety

S roletami se nejčastěji setkáme v jednobarevném provedení. Avšak řada Designo uspokojí i ty, kdo hledají něco neotřelého a zajímavého. Rolety s líbivým designem osvěží třeba studentské pokoje, ale i byty majitelů, kteří se nebojí odvážnějšího řešení. Speciálně pro mladší děti je určena řada rolet Bambini. Mezi nádhernými motivy nechybí abeceda, hračky, autíčka, kytičky, hvězdičky, medvídci, obláčky, princezny, zvířátka ze safari či třeba sovičky. Děti jsou všímavé a krásné dětské rolety je uchvátí. Určitě jde o výbornou investici.

Rolety na okna z e-shopu Rolety24.cz

Rolety24.cz je osvědčený prodejce stínicích interiérových i exteriérových rolet. V sortimentu nechybí ani zatemňovací rolety, designové rolety či rolety Den a noc. Firma má kamennou prodejnu v Bílovci a díky e-shopu své zboží rozesílá zákazníkům po celé České republice i na Slovensko. Všechny rolety si dokážete snadno naměřit bez asistence. Stejně tak se snadno montují. Jako benefit k nákupu nabízí firma dopravu zdarma při nákupu nad 2000 Kč i prodloužené záruky: 30 dnů na vrácení zboží bez udání důvodu (místo zákonných 14 dnů) a prodlouženou tříletou záruku na produkty.