Už vás nudí dívat se na svůj interiér, ve kterém se roky nic nezměnilo? Pak je čas na modernizaci. Abyste byli v klidu, že váš domov bude splňovat i ty nejpřísnější trendy, poradíme vám, na co se zaměřit.

Ještě než se pustíte do nákupů, je nutné vyřešit finance. Pokud se nechystáte na náročnou renovaci, je možné, že si vystačíte i s vlastními úsporami. Navýšit rozpočet vám pomůže i nebankovní půjčka – využijete ji zejména pro nižší částky, ke kterým získáte nízký (někdy žádný) úrok.

Zaměřte se na přírodní materiál

Návrat k přírodě se prolíná všemi sektory. A interiérovým designem nevyjímaje. Rustikální dřevo je přesně tím trendem, který zazáří zejména v kombinaci s minimalismem. Využijte ho na komodu, postel, lavici nebo jen jako dekoraci. Skvěle bude vypadat i na zdi třeba za postelí. Přírodní materiály využijete vždy a všude od postele, skříní až po dekorace nebo třeba osvětlení.

Rostliny všude kolem

Pokojovky v tuhle chvíli zažívají velký návrat do moderních interiérů. Zkuste kvetoucí rostliny nebo sukulenty a kaktusy. Velmi oblíbené jsou i rostliny větších rozměrů se zajímavým tvarem listů a texturou. Jestli nejste přímo zahradník nebo se bojíte, že dokážete zabít i kaktus, poohlédněte se po řasokouli – jde o japonskou řasu ve tvaru koule, která je velice nenáročná na pěstování. Stačí ji mít v nádobě s vodou a jednou za 2 týdny vyměnit vodu. A taky se s ní sem tam „pomazlit“ (poválet v rukou, aby neztratila kulatý tvar).

Trendy barvy roku

Barvami roku 2020 se staly pastelově zelená a hlubinně modrá. Nebojte se je použít. A nemusíte je nutně použít jen na stěny. Pohrajte si s nimi na doplňcích. Slaďte do nich sedačku nebo koberec. Zelená barva uklidňuje a pomáhá navodit příjemnou náladu. Proto je skvělá do ložnice, ale i do obýváku. Navíc opticky zvětší i malé prostory. Klasická hlubinně modrá je zase velmi nadčasová a dodá vám klid. V ložnici bude vypadat úžasně.

Nábytek na více využití

Multifunkční nábytek si svou oblibu získává rovnoměrně s nárůstem malometrážních bytů. Právě v nich je častým problémem úložný prostor. Nábytek proto musí poskytnout vše, co potřebujete, a zároveň nesmí zahltit celý prostor. Dívejte se po rozkládacích stolech, postelích s policemi za čelem a úložnými prostory pod nimi nebo po židlích, které využijete jako konferenční stoleček.

Sklo se světlem se snoubí

Skleněné osvětlení bude v letošním roce hitem. Nebojte se různých designů, maximalistických velikostí ani jemných skleněných stínidel. Největší výhodou skleněných svítidel je jejich variabilita, která jim umožňuje zakomponovat je do každého interiéru. Navíc díky odrazům od skla dokážou vytvořit krásnou hru světel.