Tak už jsme začali počítat úložné prostory. A protože se manžel zamýšlel nad úlohou úklidové místnosti vedle ložnice (na to přišel on, že by tam také mohla být šatna), napadlo mě to náhle při pohledu na můj kufr s kosmetikou (není to kufřík, je to kufr se šuplíky - původně určený na prezentaci brýlí) a nástěnku s korálky a dalšími cetkami, šla jsem za mužem s otázkou: „Co kdybys měl svou vlastní šatnu v tom kumbále a já bych měla vlastní šatnu / dámský budoár v té naší původně společné. A protože můj manžel má své prádlo složené v komínkách jako na vojně, a asi si představil, jak by jeho komínky neladily s mým „mírným“ nesouladem, souhlasil rychle a bezbolestně. Já budu mít šatnu sama pro sebe!!

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

To mám asi za to, že jsem manžela vybavila bankovkami a mohl si dojet do OBI pro (na můj vkus) příliš velký počet regálů a také pro další kýble bílé barvy, neboť se počíná malovat dolní patro. Když jsem trochu protestovala, vysvětlil mi rázně, že sklep a další tyto dolní úložné prostory jsou velmi důležité a budou potřeba při stěhování, aby to tam bylo, stálo, vše mělo své místo… Kam to chci dát - kufry či vše z úklidové místnosti z bytu? Kam?

Já budu mít vlastní šatnu!

I děti budou mít šatnu, malou podkrovní a tam bude stačit tyč na ramínka a regály, neboť máme chlapečky, ten starší módu neřeší a důležité jsou pro něj džíny s hodně kapsami a tričko, které je vtipné a volné… A ten mladší, tomu je to úplně fuk. Manžel mě ale pořád straší, že to nebude stačit, že máme strašně věcí, že se to nezdá, ale až to vyndáme z těch všech skříní a skrýší, že sama uvidím a poznám, že má pravdu.

Ale já, já budu mít svou vlastní velkou šatnu s oknem!

A pak ještě botník, který bude v centrální šatně s kabáty. A další botičky, které nebudou aktuální pro sezonu, ty budu mít v nějakém to regálu, co koupil manžel do sklepa. Kabelky budu mít vyskládané v šatně na policích a budu je všechny (mám jich jen asi 40-50) vidět najednou, čímž se výrazně zvýší můj styling, hlavně když půjdu na zahradu.

Druhý den mi jedna dobrá duše dala brouka do hlavy - protože úklidová místnost je důležitá a je třeba mít vše při ruce, jako smeták, kýbl, vysavač. A kam to dáme, když v úklidové místnosti má nyní šatnu manžel? Šla jsem přímo na věc: mohl by být smeták ve špajzu? I lopatka, to je jasné. Muži, a myslíš, že vysavač by se vešel do tvé šatny? Protože víš, dole ve sklepě se luxovat nebude a ty schody jsou dlouhé. Můj muž si myslí, že vysavač by se k němu do šatny vešel!

O víkendu jsme zase trochu uklízeli. Koupila jsem nějaký sajrajt na dlažbu, a tak jsme to se sestrou nahoře v koupelně čistily, až jsme si musely dát pauzu, neboť se nám malinko hlava točila. Ale šlo to dolů parádně. Houbičky z toho tedy byly krapet sežrané a musím koupit nové. Ještě, že používáme ochranné rukavice.

Téma: podlahy

Krásně to vypadá s tou dřevěnou podlahou. Navíc ta pec a kuchyň a celá ta místnost. Vybavení zatím žádné nedorazilo, už jsem jim i volala. Zaseklo se to na dřezu. Kdybych asi nekupovala toho obrmacka… Ale prý tedy pošlou alespoň ty spotřebiče a sortér na odpadky, tak hurá!

A také mám slíbeno, že nám tento týden dorazí namořený stůl, nášlapy na schody prý už schnou a také by mohlo být obloženo tento týden. No a pak musíme do půlky února počkat na podlahové krytiny. Dveře už jsou také ve výrobě, ty budou koncem února, a můžeme začít pomaličku balit. Pokud dostanu důvěru, možná manžel zapřáhne i za můj vůz káru, a já bych mohla začít stěhovat kabelky a botičky. Pořád je ale lepší se stěhovat ze 3+1 + sklep do domu s obrsklepem a několika šatnami než naopak. I když mě manžel pořád straší, že úložných prostor bude málo.

Moji sestru zase napadlo, že bychom to mohli trochu protřídit a třeba oblečení ze základky dát již někomu jinému. Já tedy z dob svého studia nic nevlastním, ale vím o někom, kdo toho má ze svého mládí ještě hodně poschovávané (a některé věci i nosí!), i když ani u něj už ta velikost ne vždy sedí.

Nebudu dráždit hada bosou nohou, ať si to vše nechá a schová ve své šatně. Už teď mu začala být malá, ale když to správně oregálujeme, musí se tam vejít i můj muž! Já už se totiž své šatny nevzdám. A na sklepní prostory tak velký nárok jako můj muž mít nebudu. Protože hospodářské stavení bude zatím jen otevřená garáž a úschovna pro dříví, kam si to vše má dát, že? Ze sklepa a kumbálku 5x3 metry? Ovšem místnost pod schody zdála se vhodná pro můj botník. Tam se mu asi nechce nic oregálovávat.

Co je nyní v plánu?

Musím do Ikey, to je jasné! Mají tam skvělé šatní systémy, třeba půjdou použít pro mou místnůstku 1,78x3,5 metru s oknem. Koupíme nějaké tyče na šatičky, spoustu ramínek, vybavení do špajzu bych tam také mohla pořídit nebo se nechat minimálně inspirovat. Plánujete příští rok stavět vlastní dům? Chtěli byste se podělit o své zážitky v pravidelném seriálu, jako paní Králová? Budeme rádi, když nás budete kontaktovat na e-mailu cech@sanoma.cz. Kuchyň se vyrábí, dveře se vyrábí. Instalatér dorazí příští týden a budou s mužem kompletovat koupelny, radiátory ještě nasazovat chybějící, vše zprovozňovat, aby bylo funkční, odtoky odtékaly, voda tekla. Takže jsme zjistili, že nám vlastně chybí ještě několik radiátorů, s těmi už jsme v rozpočtu nepočítali, protože jsme mysleli, že topení je již komplet.

Pak už se opravdu jen položí podlahy v ložnicích, dodělají se úložné prostory (hlavně ten jeden), nasadí dveře a jdeme na to, těš se, vísko, na nájezd Králů!

P.S.: Stáli jsme s tchánem u oken pokojíku menšího synka, hleděli na les (já pod vlivem čisticího prostředku) a tchán tak zasněně povídal – „no sem ti chodí čoveče srnky, dáme tam krmelec, a to bude paráda je pozorovat!“ – ten den se ale srnky neukázaly, venku totiž byli naši synkové a stavěli sněhuláka, hulákali u toho, jak jsou zvyklí, no a srnky byly asi raději někde jinde, kde je také krásně.