Rodina speciálů Týdeníku Květy se rozšířila o zcela výjimečný titul – exkluzivní magazín pouze o České republice! Třetí letošní vydání zkoumá budoucnost hub našich lesích, mapuje, jak jsou na tom plovárny a pro výletníky přináší tipy do oblasti Českého ráje nebo do Podunajské nížiny k našim sousedům.

Hřiby, lišky, ryzce a jiné poklady lesů každoročně lákají tisíce našinců. Jak se ale na houbách projeví klimatické změny? Už teď tu totiž rostou druhy v naší kotlině před časem nevídané! Ohrožený druh je také česká buchta, o které přinášíme zajímavou třístranu. Proč se na ni zapomíná a babičky dětem dnes dávají spíše čokoládové tyčinky?

Na stranách 50 až 57 naleznete úchvatné letecké záběry z různých koutů České republiky: delty Rožmberka, hradu Karlštejna, nebo povrchových dolů na Mostecku, které se právě napouštějí vodou. K přečtení lze určitě doporučit rozhovor s českým vědcem profesorem Antonínem Holým, jenž se zabývá protivirovými látkami. Své milované místo prozradí moderátorka Událostí Jolana Voldánová. Které pak to je?

Moje země č. 3 je k dostání od 18. června 2009 v běžné prodejní síti nebo přes webové stránky www.predplatnecasopisu.cz.