Montovaná stavba neznamená dřevěná!

Vybaví-li se vám při vyřčení slov “montovaná stavba” dřevěný domeček lepený z trámů, desek a izolací, pak vás rádi vyvedeme z omylu. Montovaná stavba může být i z pevného a dlouhověkého materiálu. Staví se z velkoplošných dílců z keramického betonu. Tyto dílce se jeden po druhém pečlivě připravují ve výrobě. Na hotové základové desce se pak během 2-4 stavebních dnů spojí a vy můžete vzápětí pokračovat se stavbou střechy, výplněmi otvorů apod.

Montované domy z přírodního keramického betonu najdete na českém trhu pod názvem Dům jedním tahem (DJT). Tyto domy mají obdobné vlastnosti jako cihlové domy - příjemné vnitřní klima (v zimě hřejí, v létě chladí) a dlouhou životnost. Navíc mají ale i celou řadu dalších výhod.

Postup stavby domu

  • Minimum mokrých procesů - dům nemusí “vymrznout” přes zimu a je připravený ihned po dokončení výstavby k nastěhování.
  • Keramický beton se vyznačuje vysokou pevností a žáruvzdorností, jako běžný beton. Oproti němu má ale navíc nižší objemovou hmotnost a skvělé zvukové a tepelně izolační vlastnosti. Technologie DJT umožňuje stavbu úsporných, nízkoenergetických i pasivních domů.
  • Stěny mohou být mnohem tenčí než u cihlových staveb. Zbývá tak mnohem více prostoru pro vaši rodinu. U patrového domu se zastavěnou plochou 10x10 m se jedná až o 11 m2.
  • Drážky a prostupy v dílcích pro rozvody topení, vody a kanalizace jsou včetně krabiček a vytrubkování pro elektroinstalace připraveny již z výroby. V případě potřeby lze však do snadno opracovatelného keramického betonu potřebné drážky přidělat.
  • Dílce mají z výroby hladký povrch. Pro konečnou vnitřní úpravu hladké strany dílce (od formy) stačí pouze stěrka. U hrubé strany dílce (ručně hlazené) lze použít jednovrstvou sádrovou omítku. Toto řešení přináší značnou úsporu v provedení omítek oproti zděným konstrukcím.
  • Dům si lze nechat postavit do fáze hrubé stavby, domu k dokončení, nebo domu na klíč.

Typové projekty s možnostmi individuálních úprav

V katalogu typových domů od Dům jedním tahem najdete 25 úsporných domů a 8 nízkoenergetických a pasivních domů, u nichž lze přizpůsobit dispozici, posunout okna, přistavit garáž apod. Typový projekt k domu získáte při objednávce stavby od Dům jedním tahem zcela zdarma. Nyní navíc získáte dotaci na vyřízení stavebního povolení!

Další informaci o Domech jedním tahem a mimořádných nabídkách získáte na webu www.dumjednimtahem.cz.