Visuté mosty pro pěší představují atrakci doslova napříč zeměkoulí, nicméně zase tolik jich není. Najdete je v Americe, v Číně a hlavně v Evropě. Zatím si drží prvenství most Arouca v Portugalsku, který se veřejnosti otevřel v loňském roce, klene se přes údolí řeky Paiva a měří 516 metrů. Ale za pár týdnů už to bude všechno jinak.

Co vás čeká

Visutá lávka Sky Bridge 721 je o více než 200 metrů delší než dosavadní portugalský rekordman. Spojuje Slamník a Chlum, dva vrcholy pohoří Králického Sněžníku, a tak vám nabídne unikátní zážitek – procházku nad Mlýnským údolím. Most se lidem otevře ve výšce 1125 metrů nad mořem, a když dojdete na druhou stranu, budete asi jen o 10 metrů výše. Bráno čistě z pohledu vzdálenosti most–nejbližší pevná půda pod nohama, v nejvyšším bodě této pěší lávky se ocitnete 95 metrů nad zemí.

Chcete se vdávat? Vyberte si termín svatby podle toho, jaké chcete květiny

Chcete se vdávat? Vyberte si termín svatby podle toho, jaké chcete květiny

Navíc vás čeká nová naučná stezka začínající u výstupu z mostu, která vás doprovodí po turistické trase k výchozímu bodu, tedy k horské chatě Slaměnka (sem také vede horní stanice sedačkové lanovky Sněžník). Součástí naučné stezky je hra Most času, jež vás přenese do období 1938 až 2021, a děti potěší prvky rozšířené reality. Stačí mít s sebou chytrý telefon.

Zdroj: Dolní Morava