V rámci Mezinárodního mostního sympozia 2006 v Brně ocenila odborná porota titulem Mostní dílo roku 2004 mostní estakádu, která je hlavní částí obchvatu Uherského Hradiště. Ocenění stavbě, která přinesla významné ulehčení silniční dopravě v Uherském Hradišti, udělilo Ministerstvo dopravy České republiky. Tuto mimořádnou stavbu - nejdelší mostní estakádu v republice, postavila společnost Skanska DS od dubna 2002 do září 2004. Investorem díla bylo Ředitelství silnic a dálnic ČR.

„Tato stavba byla zcela ojedinělá. Nejen, že vznikla nejdelší estakáda v republice, která je citlivě zasazena do rázu okolní krajiny, ale především se zvýšila kvalita životního prostředí v centru Uherského Hradiště,“ poznamenal generální ředitel Skanska DS Josef Hájek.

Silniční estakáda o délce 1012 m, která překračuje trať ČD, silnici I/55 a některé místní komunikace, je svými parametry nejdelší estakádou v České republice. Její nosnou konstrukci tvoří 29 polí a bezpečnost provozu zajišťují ocelová svodidla a ocelové zábradlí s protihlukovou výplní z plastu tloušťky 15 mm. Z důvodu přerušení dostupnosti některých zemědělských objektů bylo nutno vybudovat osm nových polních cest a provést řadu přeložek inženýrských sítí.

Titul Mostní dílo roku 2004 společnosti Skanska DS předal osobně ministr dopravy Milan Šimonovský v rámci konání Mezinárodního mostního sympozia 2006, které se uskutečnilo na Mezinárodních stavebních veletrzích v Brně na konci dubna letošního roku.

V červnu roku 2005 získal obchvat Uherského Hradiště Cenu hejtmana v soutěži Stavba roku Zlínského kraje 2004. Ocenění stavbě, která znamená největší přínos pro rozvoj regionu, udělil hejtman loni poprvé. Projekt získal také čestné uznání v kategorii Dopravní a inženýrské stavby.

Zdroj: Skanska