Není nic neobvyklého vidět pisoár na veřejných pánských záchodcích. Má mnoho výhod. Muži jednoznačně oceňují rychlejší použití a ten, kdo místnost uklízí, snadnější údržbu. Bylo tedy otázkou času, kdy tento prvek začneme instalovat také do soukromých koupelen. Ta doba právě nastala.

Toaletní prkénko stále na svém místě

Pisoár se zabydlel zejména v domácnostech, kde žije více mužů pohromadě. Preferují pohodlné použití a ženy ocení toaletní prkénko stále na svém místě (tedy dole), samozřejmostí je snadná údržba, kterou ulehčuje i speciální povrchová úprava (např. glazura KeraTect od společnosti Keramag), která je odolná proti usazování nečistot a vodního kamene.

S pisoárem ušetříte

Praktická je i nízká spotřeba vody. Oproti 3 litrům, kterými splachuje WC, to u pisoáru jsou přibližně litry dva. Splachování může být klasicky mechanické nebo pomocí senzoru, na trhu se objevily i modely „nesplachovací“, určené zejména do veřejných prostor. Fungují na chemické bázi nebo s pomocí pachové uzávěry. Pro domácí užití jsou pisoáry nabízeny s poklopem, což zvyšuje jejich estetickou hodnotu. Nabízen je i model s automatickým pozvolným sklápěním.

Nezabere místo

Přestože pisoár je sám o sobě malý, i tak může být problém ho do některých koupelen umístit. V tomto případě se budou hodit speciální zápustné modely, které nad stěnu vyčnívají pouhých 15 cm. Díky tomu může uživatel pohodlně procházet, případně se vyřeší problém s otevíráním dveří.

-zal-Foto: FRANKE, VILLEROY & BOCH