V zemích, jako je Japonsko, Švýcarsko nebo Německo, je mycí toaleta standardem. Jedná se o kombinaci záchodové mísy a bidetu. Hlavní výhodou mycí toalety je, že nevyžaduje žádný další prostor ani složité instalatérské práce. Bez větších problémů tak můžete nahradit stávající toaletu nejmodernější mycí toaletou.

Když schází místo pro bidet

Nejčastěji se v našich koupelnách můžete setkat s bidetem, který pomáhá při intimní hygieně. Ne každý si však může instalaci bidetu dopřát, a to hlavně z důvodu omezeného prostoru v menších koupelnách. A právě v takových případech funkce bidetu úspěšně zastane mycí toaleta.

Toaleta s bidetem:

Zdroj: Youtube

Co je to mycí toaleta?

Jedná se o kombinaci záchodové mísy a bidetu. Nevyžaduje žádný další prostor ani složité instalatérské práce, což je výhoda. Bez větších problémů tak můžete nahradit vaši současnou toaletu nejmodernějším řešením, které zaručí naprostý komfort a svěžest.

Jak funguje mycí toaleta?

Navzdory pokročilým funkcím je ovládání a používání mycí toalety velmi jednoduché a intuitivní. Mytí spouštíte a nastavujete pomocí ovládacího panelu nebo dálkového ovládání. Po aktivaci se z toalety vysune tryska, ze které vytryskne proud vody o tělesné teplotě. V závislosti na modelu můžete nastavit její intenzitu.

Citlivé nastavení

Nejlepší mycí toalety dokonce umožňují nastavit vysunutí trysky a intenzitu a teplotu vody (s přesností na 0,5 stupně Celsia) podle vlastních preferencí a uložit toto nastavení do uživatelského profilu. To poskytuje velké pohodlí všem členům rodiny, protože nemusí nastavovat parametry při každém použití toalety - stačí jim k tomu vyhrazené tlačítko. Mycí toaleta je také plně hygienickým řešením, je vybavena vodním filtrem a praktickým samočisticím systémem.

Podle čeho vybírat?

Podle čeho vybírat?

Zvolte si mycí toaletu, která splachuje tiše a důkladně pomocí bezpřírubové technologie. Díky tomuto typu sanitární keramiky s asymetrickým designem se nemusíte potýkat s těžko přístupnými nečistotami, které se hromadí v tradičních toaletách s okrajem.

Pokročilé funkce

Dnešní mycí toalety jsou vybaveny řadou dalších funkcí, které zvyšují uživatelský komfort. Patří mezi ně funkce nastavení prodloužení trysky, regulace teploty a objemu vody nebo nastavení teplého vzduchu k osušení intimních partií. Důležitá je i sprcha pro ženskou intimní hygienu s jemným proudem vody. Klíčová je funkce rozpoznání uživatele, která umožňuje spuštění sprchy pouze tehdy, když si uživatel sedne na toaletu. Tím je zajištěno, že se sprcha nespustí ani při náhodném stisknutí tlačítka.

Odsávání pachů a ohřev prkénka

Některé mycí toalety jsou vybaveny odsáváním pachů a keramickým voštinovým katalytickým filtrem, který se postará o důkladné vyčištění vzduchu. Za zmínku stojí i funkce Welcome, která u prémiových modelů zajišťuje vyhřívání sedátka, automatické otevírání víka a jemné osvětlení pro lepší orientaci ve tmě.

Zdroj: nytimes.com, washingtonpost.com