Okna beze šmouh jsou očekávaným výsledkem každého mytí oken. Potřebujete dvě kola mytí, aby bylo sklo čisté? Přesvědčíme vás o opaku. Stačí používat správnou techniku a pomůcky.

Podívejte se na 5 tipů, jak umýt okna, a můžete se radovat z krásných výhledů i u vás doma:

Zdroj: Youtube

Vyrobte si domácí čisticí prostředky na mytí oken

Nejprve umyjte stínicí techniku a rámy oken, aby se vám na skla znovu nedostaly nečistoty. Vodu, kterou jste použili, vyměňte. Je špinavá a okna by byla plná šmouh. Do kyblíku s teplou vodou přidejte mýdlo nebo prostředek na nádobí a ocet. Vyrobit si můžete také další domácí prostředky na mytí oken, které vám s vyčištěním špinavých skel pomohou.

Přípravek s octem a alkoholem

Na váš první domácí přípravek na mytí oken budete potřebovat půl litru teplé vody, čtvrt hrnku octa, čtvrt hrnku lihu či vodky a lžíci kukuřičného nebo bramborového škrobu. Po smíchání všech ingrediencí můžete přípravek přelít do rozprašovače. Před každým použitím směs dobře protřepte, aby se škrob usazený na dně nádoby opět spojil se zbytkem ingrediencí.

Jarový přípravek s octem

Na výrobu kvalitního, levného odmašťovacího prostředku vám bude stačit i voda, ocet a Jar. Pokud používáte Jar i na nádobí, ušetříte za koupi prostředku na okna opravdu spoustu peněz, a navíc svá okna rozzáříte čistotou. Výhodou tohoto prostředku je jeho rychlá příprava a široké možnosti využití. Aby vám doma neležel do dalšího umývání oken, můžete ho použít na vyleštění stolů, zrcadel či kuchyňské desky.

Jakmile máte hotovo, okna můžete ještě přeleštit alkoholem, který na skle nevytvoří pěnu.

Zdroje: zijemehomemade.cz, receptyprimanapadu.cz, ireceptar.cz