Dodavatelé dřevostaveb, jako jsou sruby, roubenky a montované domy, se představí na letošním veletrhu CESTY DŘEVA ve dnech 9. – 11. února na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Kromě zajímavých informací od vystavovatelů, přednášek, seminářů a poradenských center je pro návštěvníky připravený zajímavý doprovodný program.

Přímo v jedné z hal vyroste roubený dům díky projektu ROUBENKA NAŽIVO. Postaví ji studenti Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Volyně ve spolupráci s firmou DEKWOOD, která také přichystala několik přednášek na téma bydlení v roubence.

Pro rodiny s dětmi připravili organizátoři ve spolupráci se společností AWOCADO, s. r. o., zajímavý vzdělávací program s názvem LESNÍ SVĚT – na kterém si děti budou mít možnost vyzkoušet interaktivní dřevěné pomůcky určené pro environmentální výchovu a lesní pedagogiku, jako jsou například tabule, ekologické hry a pomůcky.

V Hale 2, v sektoru D, bude návštěvníkům k dispozici naproti dětskému koutku příjemná kavárna. Rodiče našich nejmenších návštěvníků si budou moci odpočinout u dobré kávy a sledovat z kavárny své ratolesti užívající si možnosti velkého dětského koutku. Součástí této části bude také stylová dřevěná sauna od firmy RAIN.cz, která bude po celou dobu veletrhu otevřena, a návštěvníci tak budou moci načerpat atmosféru sauny.

Součástí veletrhu CESTY DŘEVA bude i první postupové kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO.

Záštitu nad akcí CESTY DŘEVA převzal ministr zemědělství Marian Jurečka. Generálním partnerem projektu je Národní dřevařský klastr.