Plovoucí dům od architekta Benjamina Garcia Saxe stojí na vysokých pilotech ve svahu, takže se vypíná i nad vysokánské stromy deštného pralesa Kostariky. Tahle nekonvenční stavba jsou jakési tři samostatné lusky spojené dlouhými lávkami a chodbami. Třeba ta centrální, obložená bambusovými tyčemi pro zastínění, má na délku 24 metrů.

V každém lusku jsou jakési samostatné jednotky. Ten centrální je samozřejmě společenský prostor. Velký, příjemný, s kuchyní, jídelnou a ohromným futonem jako obývacím centrem na terase.

Další část je velká ložnice s ohromnou postelí. Druhá ložnice je skromnější, ale i tak mnohým vyrazí dech. Třetí ložnice je nejmenší a je umístěna v přízemí. Celkem je zde místo pro sedm návštěvníků.

Všechny místnosti jsou obloženy kompletně teakovým dřevem. Ohromující výhledy nejsou zprostředkovány velkými okny. Tady je stěna prostě skládací dřevěná okenice, která se kompletně celá odsune stranou, a zcela tak propojí interiér s úžasnými výhledy na džungli. Takhle se otevřou všechny, ale opravdu všechny místnosti v domě. Včetně toalety a koupelny. Jen se podívejte do fotogalerie.

Dům je navíc velmi ekologický. Teakové dřevo je místního původu, vodu ohřívá slunce a její filtrace se spoléhá na UV záření.

Kdo by chtěl odpočívat opravdu stylově, ten se naloží do nekonečného bazénu a může si vychutnávat tu pohodu uprostřed džungle.

Související články