Čerstvě zrekonstruovaný dům se nachází blízko Calabasas, západního předměstí Los Angeles. Výměra pozemku dosahuje jednoho hektaru. K domu vede dlouhá příjezdová cesta, která se táhne až ke garáži pro tři automobily a širokému dvoru v přední části domu. Zadní část domu přiléhá k rozsáhlému svahu.

Luxusní dvoupatrová vila o 513 metrech čtverečních se otvírá do velkého prostorného foyer s podlahou vydlážděnou sněhově bílými dlaždicemi a designovým schodištěm vedoucím do druhého poschodí. Z haly je krásný výhled do zahrady s terasou. Z foyer vedou dveře do obývacího pokoje, velké jídelny s kuchyní, uprostřed níž stojí pracovní ostrůvek, a do knihovny, která zároveň slouží jako pracovna. V přízemí se rovněž nachází útulný salonek s francouzskými okny vedoucími na terasu a krbem a také malý kinosál s promítacím plátnem a barem.

Ve druhém patře se nacházejí ložnice a pokoje pro hosty. Hlavní ložnice majitelů má přilehlou vlastní koupelnu s luxusní velkou vanou, ale také s krbem a posezením či přilehlou šatnou. Další dva pokoje mají koupelnu společnou, ale rovněž luxusně vybavenou.

Pozemek, na kterém je vila postavena, je rozdělen na zadní část tvořenou svahem sloužícím jako přirozený plot, a na přední část, kde se nachází terasa s veškerým vybavením na grilování a zahradní party, bazénem a vířivkou skvěle zakomponovanou do okolní zeleně. Nevzhledný plot, který vede kolem bazénu, je pouze dočasně nainstalovaný jako bezpečnostní prvek kvůli ochraně dětí, nicméně do budoucna se počítá s jeho odstraněním.

Nádherná vila v tudorovském stylu je opravdu velkolepým bydlením pro basketbalovou ikonu, jakou Shaquille O’Neal bezpochyby je.