Světlá podlaha

Nevelký, nepravidelně členěný prostor potřeboval opticky sjednotit, prosvětlit a zvětšit. Těmto požadavkům dokonale vyhovuje světlá keramická dlažba v kuchyni, na kterou plynule navazuje dřevěná podlaha obytné části z běleného dubu. Bílá lazura dodává podlaze světlý nádech, interiéru vzdušnost a současně respektuje přirozenou krásu dubového dřeva a jeho výraznou kresbu. Pod sedačkou by podlaze slušel koberec, který by sezení vymezil a zútulnil.

Atypická dispozice

Kuchyně se musela vyrovnat s atypickou dispozicí, nepravidelným půdorysem a stěnami, které nesvírají pravý úhel. Nutno ovšem uznat, že se jí to podařilo se ctí! Lednici chytře a nenápadně ukryla do uměle vytvořeného výklenku za polopříčku, která nenásilně odděluje kuchyni od relaxační zóny pokoje. Dva osvětlené výklenky v této konstrukci patří mezi nejzajímavější prvky interiéru, které k sobě spontánně přitahují zaslouženou pozornost.

ČTĚTE TAKÉ:

Červená dvířka

Aby prostor navržený výhradně ve světlých neutrálních tónech nepůsobil fádně, oživují ho červená dvířka kuchyně. Jejich jasnou červeň efektně zvýrazňuje vysoký lesk. Aby červené v kuchyni nebylo příliš a neunavovala zrak ani pozornost, vyvážil ji designér nerezovou lednicí, digestoří a kompletně prosklenou horní skříňkou. Matové sklo milosrdně ukrývá její obsah, přesto díky subtilnímu kovovému rámečku působí křehce a lehce.

Rafinované osvětlení

Promyšlený koncept osvětlení je pro půvab tohoto interiéru zcela klíčový. Celkové osvětlení v kuchyni zajišťuje výkonná zářivka, kterou doplňuje kruh zabudovaných halogenových světel. Ta poskytují akcentní světlo, které v interiéru díky hře světla a stínů působí velmi živě a dynamicky. Také osvětlení trojice hodinových ciferníků, režné zdi z bílých cihel v jídelně nebo dvojice výklenků v obývací části působí velmi atraktivně a dodává interiéru punc výjimečnosti.

Efektní doplňky

Doplňků zde sice není mnoho, o to jsou však působivější. Trojice hodin nad zavěšenou kuchyňskou skříňkou zaujme na první pohled, zvýrazněná akcentním svitem ze zabudovaných halogenů. Jednoduchým a velice působivým prvkem je dvojice červených váz umístěných do štíhlých, efektně nasvětlených výklenků. Vázy opakují červenou barvu linky stejně jako varná konvice nebo lucernička na stole. Červená by se mohla objevit také na vzorovaném polštáři nebo koberci v obytné části pokoje.

Autor: Oficiální zdroj