Bílá výmalba

Čistě bílá výmalba interiér prozařuje a efektně násobí množství světla, které sem proniká velkolepou prosklenou stěnou. Protože bílá barva prostor opticky otevírá, podtrhuje jeho hlavní devizu, kterou je velkorysý, vzdušný prostor. Současně opticky zceluje obvodové konstrukce s rizality zakapotovaných nosných rámů a sníženým podhledem kryjícím mohutné střešní vazníky.

ČTĚTE TAKÉ:

Dubová podlaha

Široká prkna dřevěné podlahy reflektují velkorysou výměru prostoru, která připomíná bývalou výrobní či skladovou funkci objektu. Svou šíří prkna odpovídají velkorysému členění prosklené stěny na otvíravé a pevně zasklené pasáže a současně nabízejí dostatek prostoru dekorativní kresbě dřeva. Dubové dřevo působí po vybělení moderně a interiér nenápadně zatepluje.

Odlehčený nábytek

Ačkoliv nábytek netvoří žádný ucelený komplet, svébytné solitéry vytvářejí harmonický celek. Vysoké tmavé regály reagují na převýšený prostor bývalé výrobní haly, ve které by se subtilní nízký nábytek rozpačitě ztrácel. Skupina různě velkých stolků suverénně zaplnila prostor před robustní sedačkou, kterou opticky odlehčuje trubková konstrukce podnoží i solitérní černé křesílko.

Pestrý koberec

O vzrušení a zábavu se v neutrálně laděném a stroze zařízeném interiéru postaral skvěle vybraný kusový koberec. Kombinace různých vzorů v odlišných barvách odkazuje k 60. létům a připomíná širokou oblibu geometrických vzorů, které se opět vracejí na výsluní. Velkorysé vzory do rozlehlého prostoru přirozeně zapadají a současně pomáhají zjemnit jeho měřítko.

Doplňky

Minimalistický pánský styl si na doplňky nepotrpí, a pokud už nějaké do interiéru pustí, preferuje kvalitu před kvantitou. Tyto podmínky splnila sada šanonů s písmeny na hřbetě, která je díky zajímavému designu a jasným barvám nepřehlédnutelná, stejně jako zářivě žlutý polštářek s černým knoflíkem na subtilním kovovém křesílku. Svou dekorativní roli hrají i zajímavě tvarované solitéry sedacího nábytku.

Titulní foto: KAHRS