Krémový krátce střižený koberec s hustým vláknem vždy působí luxusně a současně velmi elegantně. Interiér výrazně proteplí, zútulní a doslova rozzáří. Především v chladných severních místnostech nemá tato volba konkurenci. Neutrální základ je však možné dotvářet jakkoliv v souladu s barevnými preferencemi majitelů. V chladné místnosti ho proteplíme kombinací teplých odstínů, zatímco tmavou jižní místnost zchladí efektní třpytivě tóny peprmintové, tyrkysové a ocelově šedé.

Teplá výmalba

Odstín výmalby byl vybraný dokonale – teple béžová s nádechem zlatého okru působí nevtíravě a pokoj s ní kromě přívětivé atmosféry získal noblesu. Ačkoliv je výmalba o odstín tmavší nežli koberec, místnost nijak neztmavila. Vložená štuková římsa střídmého tvaru převýšenou stěnu rozdělila, opticky vyvážila a místnost s příliš vysokým stropem pocitově snížila. Sytý odstín ve spodní části navozuje útulnou atmosféru, zatímco o odstín světlejší horní část stěny působí lehce a vzdušně.

Stylový nábytek

Stylový nábytek dodává interiéru solidní výraz, který pastelové barvy posunuly do melancholické atmosféry „starých dobrých časů“. Ačkoliv pohovka a křeslo nejsou ze stejné řady, ladí spolu a přirozeně se doplňují. Prací potah pohovky z přírodně bílé bavlny je veskrze praktický. Křeslo je odvážně očalouněné do látky specifického fialkového odstínu, doplňujícího základní barevnou koncepci interiéru. Masivní stolek dodává uvolněné komorní sestavě vážnost.

Barevné polštářky

Zcela zásadní roli hrají v tomto interiéru doplňky. Pestrá směs polštářků nápaditě kombinuje všechny použité barvy základní koncepce: režnou bílou, fialovou, růžovou a zlatě okrovou. Barevně navazuje nejen na základní vybavení pokoje, ale také na citlivě vybrané stylové doplňky – olejomalbu ve zlaceném rámu, růžovou vázičku, ručně malovaný porcelán nebo světlounce fialkové stínidlo lampy v rohu. Působivé geometrické vzory polštářů zjemňují polštářky oživené plastickou výšivkou.

Vzorované závěsy

Jedním z nejvýraznějších prvků interiéru jsou díky velkorysým rozměrům okna vzorované závěsy. Sytý okrový základ rozvíjí barevnost navazujících stěn a světlý dekorativní květinový vzor opakuje barvu sedačky a kordonové římsy. Závěsy působí navzdory své velikosti obdivuhodně decentně a křehce, což je především zásluha filigránského dekorativního vzoru. Díky němu a dokonalé barevné harmonii použitých tónů vytvářejí závěsy nábytku působivé pozadí.