Stěrka na podlaze

Pro mnohé bude možná překvapující zjištění, že tento přívětivý a pocitově teplý interiér má na podlaze cementovou stěrku. Její světle šedý odstín interiér zbytečně neztmavuje, naopak násobí množství denního světla, které sem vstupuje velkorysými okny. Současně je světle šedá barva praktická z hlediska údržby – ztratí se na ní prach i drobné nečistoty. Neutrální základ dává dokonale vyniknout teplé barvě přírodního dřeva na nábytku i výrazně vzorovanému koberci z hověziny.

Kožešinový koberec

Koberec ze čtverců hovězí kůže dostal na světlé jednobarevné podlaze šanci dokonale zazářit. Jeho výrazný bílo-hnědý vzor svou pravidelnou geometrií zjemňuje měřítko rozlehlého obytného prostoru a tvoří jeho atraktivní střed. Široký černý lem dává živému vzoru pevné hranice a opticky navazuje na černou stojací lampu a dekorativní polštář z černo-bílé hověziny. Nepřehlédnutelný koberec hraje na podlaze roli akcentu, který udává tón celému interiéru.

ČTĚTE TAKÉ:

Dřevěný nábytek

Odlehčená nábytková sestava ze světlého dřeva svým jednoduchým tvarem dokonale zapadá do minimalistického stylu. Masivní dřevo korpusů i dvířek současně odkazuje k tradičním hodnotám a trvanlivosti poctivého dřevěného nábytku, a rozvíjí tak venkovský charakter interiéru. Výrazně dekorativní kresba dřeva dodává sestavě atraktivitu a půvab. Nábytek, který by na bílé stěně působil fádně, získal s chladně hnědým pozadím zaslouženou pozornost a eleganci.

Hnědá výmalba

Podobně jako nábytková sestava, také celý interiér by s kompletně bílou výmalbou působil nudně a fádně. Světlé stěny by se opticky propojily se stropem a podlahou, čímž by prostor ztratil hloubku, dynamiku i kontrast… Výmalba ústřední stěny s nábytkovou sestavou elegantním chladně hnědým odstínem dokázala doslova zázrak – do interiéru vnesla sytá, tmavší barva kontrast a vzruch, neutrální hnědá působí konejšivě, interiér pocitově prohřívá a vnáší do něj domáckou atmosféru.

Doplňky a osvětlení

Platí zcela obecně, že doplňků nemusí být v interiéru mnoho – více záleží na jejich kvalitě a pozici. Zajímavé dekorace je třeba umět „prodat“ promyšleným osvětlením – ať už v otevřeném prostoru na nástěnné polici, nebo v prosklené vitríně. Světlo upozorní na detaily dekorací a vyzdvihne jejich půvab, takže k sobě spontánně přitáhnou pozornost. Stojací lampa s designem zvětšené čtecí lampičky působí sama o sobě jako dekorace, která díky černé barvě na bílém pozadí krbu dokonale vyniká!